KASTAMONU (AA) - Emekli banka müdürü Ünal Bayrak, Batum'a gitmek için Gemlik'ten 8 gün önce bisikletiyle başladığı yolculuğu kapsamında İnebolu ilçesine ulaştı.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan'ı ziyaret eden Bayrak, yaptığı açıklamada, bisiklet turu kapsamında Gemlik Kaymakamı Cahit Işık'ın verdiği Türk bayrağını, 19 Mayıs'ta Samsun Valiliğine teslim edeceğini söyledi.

Samsun'dan sonra bisikletiyle Batum'a kadar pedal çevireceğini anlatan Bayrak, yaklaşık 2 bin kilometre yol kat edeceğini vurguladı.

Kaymakam Görgülüarslan da Türkiye'nin İstiklal madalyalı tek ilçesi İnebolu'dan da Samsun'a bayrak göndermek istediklerini belirtti.

Türk bayrağını, Ünal Bayrak'a teslim eden Görgülüarslan, şöyle konuştu:

"Ünal Bey, Gemlik'ten aldığı bayrağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstiklal harbinin başlattığı Samsun'a götürmek için yola çıkmış. Biz de İstiklal madalyalı İnebolu ilçemizden, İstiklal harbinin önemli merkezlerinden biri olan İnebolu'dan emaneti bayrağımızı Ünal Bey vasıtasıyla Samsun'a iletilmesini istiyoruz. Hassasiyet gösterdiler ve bayrağımızı oraya götürmek için buradan yola çıkacaklar. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz."