Bruma'nın İspanyol kulübüne bir yıllığına kiralandığı, beğenildiği taktirde yaklaşık 8 milyon euroya Real Socedad'da kalabileceği açıklandı.

Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, () (fotoğraflı)

Sporting Lizbon ile Real Sociedad arasında çıkan pürüzler nedeni ile transferi geciken Bruma'nın İspanyol kulübüne bir yıllığına kiralanması nihayet gerçekleşti. Galatasaray'ın büyük umutlarla Sporting Lizbon'dan transfer ettiği ve 13 milyon euro gibi yüksek bir bedel ödediği genç oyuncu Bruma bir yılın sonunda beğenildiği taktirde yaklaşık 8 milyon euroya Real Socedad'da kalacak. Geçtiğimiz haftasonu San Sebastian kentine gelen ancak bazı evraklardan doğan aksaklıklar nedeni ile imza töreni geciken Bruma'nın Çarşamba günü taraftara ve basına tanıtılacağı duyuruldu. Bruma havaalanına gelişi sırasında yapmış olduğı kısa açıklamada Real Sociedad'da ve La ligada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve burada başarılı olacağını savunmuştu.

Galatasaray'ın 'Yeni Ronaldo' ümidiyle kadrosuna kattığı Portekizli Bruma kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Sarı-kırmızılılara 13 milyon euroyu bulan bonservis bedeli karşılığında Sporting Lizbon'dan transfer edilen genç yıldız, beklentileri karşılayamadığı iki sezonun ardından Bask ekibi Real Sociedad'a kiralandı.