Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) öğrencileri, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında
ziyaret etti.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Başkanı Lütfiye Akbaş ziyarette yaptığı konuşmada, zihinsel yetersiz çocukların eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarını karşılayacak fiziki alana ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Talepleri üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Akdamlar Mahallesi’nde atıl halde bulunan Akdamlar İlkokulu’nu kendilerine tahsis ettiğini ifade eden Akbaş, “Ancak bu okulu restore edecek maddi imkanımız yok” dedi.
Zihinsel yetersiz çocukların yeterli eğitim, rehabilitasyon ve meslek kazanmalarına yardımcı olabilecek her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, uzun bir süredir atıl halde olan Akdamlar İlkokulu’nun ZİÇEV’e tahsis edilmesini büyük bir mutlulukla karşıladığını söyledi.
Konyaaltı’nda hayırseverlerin özellikle eğitime büyük katkı sağladığını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan
Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin arsasını bağışlamış birisi olarak, eğitim alanında yapılan yardımların büyük onur olduğunu söyleyebilirim” dedi. Başkan Böcek, bu okulun tadilatı konusunda ise üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın öğrencileri ise bu mutlu haber karşısında Başkan Böcek’e, kendi yaptıkları el işi hediyeleri takdim ederek teşekkür etti.