Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen Uluslararası Kültür ve Muz Festivali devam ediyor. 4 gün sürecek festivalin yürüyüşü, karnaval havasında geçti.
Geleneksel festival yürüyüşüne Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel ve Garnizon Komutanı Yarbay Fatih Soysal ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Anamur Belediyesi Mehteran Takımı'nın öncülük ettiği yürüyüş Atatürk Bulvarı, Bankalar Caddesi, Çamlık Kavşak ve Hükümet Konağı yanından Yeni Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaklaşık 2 kilometre devam etti. Atatürk Bulvarı ve Bankalar Caddesini takiben devam eden yürüyüşte kortej yer, yer durarak çeşitli gruplar ve halk dansları toplulukları kendi yörelerine ait folklor gösterileri sundu. Gürcistan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ve Ankara Mamak Belediyesi ile Mut Belediyesi'nin yürüyüş boyunca sergiledikleri bir birinden güzel halkoyunu gösterileri katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
'AMAÇ ANAMUR'U VE MUZUNU TANITMAK'
Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, festivalin amacının Anamur kültürel varlıkları ve dünya markası olan muzunu tanıtmak olduğunu söyledi. Festivalin yürüyüş bölümü katılımcılara muz, yöresel samtıra ve darı döğmesi ikramı ile son buldu. Festivalin ilk gününde gece programında gençlerin çok sevdiği Turgay Başyayla sahne aldı. Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde sahne alan Başyayla'nın konserini yaklaşık 15 bin kişi izledi. Katılımcılarla Anamur'a gelen tatilcilerin de büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Belediye Başkanı Mehmet Türe, sanatçı Turgay Başyayla'ya muzlu kadın heykeli, Anamur Belediyespor forması ve muz hediye etti.
FOTOĞRAFLI