Tahkim Kurulu'nun 14 Ocak 2016 günü (2) sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

5- E.2015/192

Samsun Spor Kulübü’nün, Kulüp Lisans Kurulu’nun 04.09.2015 tarih ve E.2015/26, K.2015/26-3 sayılı kararına başvurusu incelendi. Başvurunun süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;

– Yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine;

– Başvuruya konu Kulüp Lisans Kurulu kararında usul ve esasa bir aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından Samsun Spor Kulübü’nün başvurusunun reddine, oybirliği ile (K.2016/23) karar verildi.

Tahkim Kurulu’nun bu kararının Samsunspor’a verilen puan silme cezasına kulüp tarafından yapılan itirazı kapsadığı ve  Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı’na uymadığı için 25/1. maddesin göre verilen puan cezasının onaylandığı anlamına geldiği öğrenildi.

İşte itiraz edilen dosya:

Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı’nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, puan cezaları verilmiş olup, ulusal kulüp lisans talepleri reddedilmiştir.

Bucaspor, Denizlispor, Kahramanmaraşspor AŞ, MKE Ankaragücü, Orduspor, Samsunspor ve Tarsus İdman Yurdu ceza alan kulüpler oldular.

SAMSUNSPORLUYUZ.COM