Teröriste yardım eden üniversite görevlisi R.Ü. kayıplara karışırken Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk'ün de PKK'lı Sinem Oğuz'a yardım ettiği saptandı.
Başkentteki patlamanın ertesi günü 18 Şubat’ta Emniyet Genel Müdürlüğü araçla ilgili 81 ili uyardı.
Yazıda, Ş.O. adlı şüphelinin, 9 Kasım 2015’te sahte plakalı ve sağ tamponu kırık 34 HF 3100 plakalı Volkswagen Golf marka aracı Diyarbakır’da öğretmenlik yapan B.Ç. ile birlikte İstanbul’a getirdiği belirtildi. Yazıda, Ş.O. ve B.Ç.’nin 10 Kasım’da İstanbul’dan Diyarbakır’a döndükleri, aracın İstanbul’da görüldüğü ve sansasyonel eylemlerde kullanılabileceğinin değerlendirildiği bilgisine yer verildi.
Bomba yüklü olduğu belirtilen aracın geçen hafta İstanbul’da FSM Köprüsü’nden Avrupa yakasına geçtiği saptandı ve görüntüsüne ulaşıldı. Alarma geçen İstanbul polisi her yerde bu otomobili ararken dün Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu otoparkında şüpheli bir araç ihbarı yapıldı. Okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbarda belirtilen beyaz otomobilin aranan araç olduğunu belirlendi. Olay yerine bomba uzmanları istendi. Polis helikopteri de kampusun üzerinde uçmaya başladı. Üniversitenin Kuzey Kampusu tamamen boşaltıldı.
Polis yetkilileri araçta bomba düzeneği bulunduğunu ancak patlayıcı maddeye rastlanmadığını söyledi.
Üniversitede bu ayın başında da bombalı araç paniğe yaşanmıştı. Polis bombalı araçla saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen ve ‘Funda Kaya’ sahte kimlikli Sinem Oğuz’u takibe almıştı. Polisin tespitine göre, bombalı saldırı için kullanılacak olan ikiz plakalı Citroen marka otomobile düzenekler kuruldu, Diyarbakır’dan getirilecek patlayıcılar beklenmeye başlandı. Otomobil Sinem Oğuz’un Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli bir tanıdığı aracılığıyla okulun otoparkına götürüldü.
Oğuz’a yardım eden üniversite görevlisi R.Ü. kayıplara karışırken Sinem Oğuz Diyarbakır’a gitti. PKK üyesi oldukları belirtilen Oğuz ile yanındaki H.A., Diyarbakır’da 27 Ocak’ta yakalanıp tutuklandı.
Diyarbakır ile aynı tarihte İstanbul’da gözaltına alınan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk de 29 Ocak’ta ‘terör örgütü üyeliği, örgüt propagandası ve Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten tutuklandı. Türk, Sinem Oğuz’un saklanmasına yardım etmekle suçlanıyor.
PAKETLENİP GÖTÜRÜLDÜ
Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu, bombalı araç ihbarının üzerine boşaltıldı. Rektörlük, önceki gün yaptığı açıklamada, bombalı aracı üniversite otoparkında saklamakla suçlanan görevli R.Ü.’nün okulla ilişiğinin kesildiğini duyurmuştu.
Okullara güvenlik uyarısı
Ankara’daki terör saldırısının ardından İstanbul’daki okullarda da güvenlik tedbirlerinin arttırılması istendi. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullara gönderdiği yazıda İstanbul Valiliği tarafından yapılan uyarılara değinerek, tüm kurumların kamera ile donatılmasını, giriş çıkışların her gün kontrol edilmesini, şüpheli durumların emniyet ile paylaşılmasını, velilerin refakatçi eşliğinde öğretmenlerle görüşmesini istedi.

Kaynak: Ülke Haber