SAMSUN (AA) - Karadenizli balıkçılar, yırtılan ağlarını onarıp teknelerinin bakımını yaparak 1 Eylül'de başlayacak av sezonuna hazırlanıyor.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Limanı'na demir atan balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak yeni sezonun hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan İsmail Kahraman (36), AA muhabirine, yeni sezonun tüm balıkçılara bol kazanç getirmesini dilediğini söyledi.

Teknelerin bakım ve onarımını yaptıklarını anlatan Kahraman, "1 Eylül'de gırgırlar sezonu açacak. Trolle avlananlar ise 15 Eylül'de 'vira bismillah' diyecek" şeklinde konuştu.

Kendisinin trolle avlandığını dile getiren Kahraman, "Çok şükür, geçen sezon deniz bereketliydi. İnşallah bu sezon da bereketli olur. İlk etapta palamut, havaların soğumasına doğru istavrit, barbun ve mezgit çıkar. Biz de sezon için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Aydın Kuru (44) da 20 yıldır balıkçılık yaptığını belirtti. Denize 1 Eylül'de açılacaklarını kaydeden Kuru, "Teknelerimizi yeni sezona hazırlıyoruz. Ağlarımızı tamir ediyoruz. Ay sonuna kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp yeni sezona hazır hale geleceğiz. İnşallah bereketli bir sezon olur. Vatandaşımız da bol bol balık tüketir" ifadelerini kullandı.