Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavisinin ardından rapor verilerek evine gönderilmek istenen özel harekat polisi, terörle mücadeleyi kahramanca sürdürmek için operasyon bölgesine döndü.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor. TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonlarda çok sayıda kahramanlık hikayesi de yaşanıyor.

BOĞAZINDAN YARALANDI
Bunlardan birinin başrolünde ise bir özel harekat polisi yer alıyor. Söz konusu polis Yeni Mahallede teröristlerin bulunduğu eve yönelik düzenlenen operasyon sırasında örgüt üyelerinin attığı el bombası ile boynundan yaralandı.

EVE DÖNMEK İSTEMEDİ
Arkadaşları tarafından hemen İdil Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun boynuna isabet eden şarapnel parçası, riskli olması nedeniyle çıkarılmadı. Bunun kendisine zarar vermeyeceği belirtilen ve tedavisinin ardından rapor verilerek eve gönderilmek istenen özel harekat polisi evine dönmek istemedi.

Taburcu edilen polis, yeniden operasyon bölgesinde görev aldı.

İLK MÜDAHALE ARKADAŞLARINDAN
Yaralandığını ailesine söylemediği için adının açıklanmasını istemeyen özel hareket polisi, "Bize teröristlerin bulunduğu bir ev gösterildi. Evin etrafını sardık. Yaklaşık 50 metre uzaktan eve ateş etmeye başladık. Karşıdan el bombası atıldı. O sırada bir şarapnel parçası boynuma geldi" diye konuştu.

İlk müdahalesini operasyona katılan güvenlik güçlerinin yaptığını ifade eden polis, kanama fazla olduğu için hemen zırhlı araca alınarak hastaneye götürüldüğünü anlattı.

Başta UMKE görevlileri olmak üzere sağlık çalışanlarının kendisiyle yakından ilgilendiğini dile getiren polis, "İki günü istirahat şeklinde geçirdim. Şarapnel parçası hala boynumda ama şu anda sağlık açısından bir sıkıntım yok" dedi.

"İNŞALLAH KABUL EDİLİRSE HAK YOLUNDA GİDİYORUZ"
"Yaralandığınız için eve mi döneceksiniz?" sorusuna "Hayır, burada göreve devam" yanıtını veren polis, operasyonu bırakıp evine dönmeyi düşünmediğini yineledi.

Güvenlik güçlerinin evine dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını vurgulayan polis, şunları kaydetti:

"Buradaki arkadaşlarımızın birçoğuyla burada yaşananları 'Hak ve batılın savaşı' olarak düşündük. İnşallah kabul edilirse Hak yolunda gidiyoruz. Karşımızdakiler sadece ülke içindeki birkaç çapulcudan ibaret değil. Bunu herkes görüyor, izliyor. Birçok yerden destek alıyorlar. Onun için bizde hiçbir zaman bırakıp gitme düşüncesi oluşmadı. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi Allah yolunda vatan, millet sevgisi ile buraya geldiler. Biz bu vatanın her karışını kanımızla aldık, kimseye de bırakmaya niyetimiz yok."

"MİLYONLUK DUA ORDUSUNDAN GÜÇ ALIYORUZ"
PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar kapsamında 5 aydır bölgede görev yaptığını kaydeden özel harekat polisi, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve polislerin mücadelesinden ziyade arkamızda milyonlarca dua ordusu var. Biz onlardan güç alarak, onların sayesinde buralara geliyoruz. Onların duaları olmasa herhalde hayatta zor kalırdık" ifadelerini kullandı.