Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () BAKIRKÖY Özgürlük Meydanı’nda bulunan süs havuzunda köpeğini yıkadıktan sonra orada bulunan bir marketin direğine asılı Türk bayrağı ile kurulayan 19 yaşındaki U.A.A.’ya, “Devletin egemenlik alametini aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın geçmişi ve cezanın ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle U.A.A.’nın cezasını ertelemedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 15 Ocak 2014 tarihinde gece 01.00 sıralarında köpeğini süs havuzunda yıkadıktan sonra bir marketin direğinde asılı Türk bayrağı ile kurulayan U.A.A. hakkında açılan dava sonuçlandı. Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına katılan olmadı. Kararını açıklayan Hakim Rüveyde Çakmak Kenar, Türk bayrağıyla köpeğini kurulamak suretiyle devletin egemenlik alameti olan bayrağı aşağılamak suçunu işlediği gerekçesiyle U.A.A.’yı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.
CEZASI ERTELENMEDİ
Sanığın cezasında iyi hal indirimi yapan Hakim Kenar, 1 yıllık cezayı 10 aya indirdi. Hakim Kenar, sanığın geçmişini, suç işleme eğilimini ve cezanın ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair kendisinde olumlu kanaat oluşmadığını gerekçe göstererek 10 aylık cezayı ertelemedi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Polis, 15 Ocak 2014 gecesi olayın olduğu anda U.A.A.’nın havuzda yıkadığı köpeğini Türk bayrağı ile kuruladığını MOBESE kamerasında gördü. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Bakırköy Ekipler Amirliği’ne bilgi verildi. Aynı gece Bakırköy Özgürlük Meydanı’na giden polis ekipleri, ıslak köpeği Türk bayrağı ile kurulayan U.A.A. ve iki arkadaşını gözaltına aldı. U.A.A. karakoldaki ifadesinde köpeğini kuruladığı bayrağın marketin bayrağı olduğunu, Türk bayrağı olduğunu fark etmediğini söyledi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda U.A.A. hakkında “Devletin egemenlik alametine alenen hakaret” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
ARKADAŞI ALEYHİNE TANIKLIK YAPMIŞTI
Davada tanık olarak dinlenen U.A.A.’nın arkadaşı S.B., “Bayrakla köpeği silmeye başlayınca, bayrağın Türk bayrağı olduğunu söyleyip, ‘bizi görürlerse öldürürler’ dedim. Ama o umursamayıp köpeği kuruladı. Arkasından polisler geldi bizi karakola götürdü” şeklinde ifade vermişti.