ATAKUM'DA KADIN GİRİMCİLER BULUŞTU

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci,  ilçenin insani gelişimde Karadeniz Bölgesi'nde birinci olduğunu belirterek, "Bağımsız, özgür, ülke ve aile ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan kadın kente güzellik katıyor" dedi. 

Atakum Belediyesi, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile “Atakum Kadın Girişimciler Buluşması” yapıldı. Kadın girişimciler, ATAK’ın kuruluşuna öncülük eden Av. Gülay Deveci’nin davetiyle birlik ve dayanışma amacıyla bir araya geldi.

“ATAKUM’U GÜÇLENDİRDİNİZ”

Atakum’un en güzel günlerinden birisini yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Siz Cumhuriyet kadınları, Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği kadınlarsınız. Siz, Avrupa’nın pek çok demokratik ülkesinden daha önce özgürleştirilmiş, bağımsızlaştırılmış Cumhuriyet’in kadınlarısınız.  Siz Atakum’u güçlendirdiniz, Atakum’a baharı getirdiniz ve kentimizin kimliğini değiştirdiniz. Atakum insani gelişmişlikte Karadeniz’de birinci, Türkiye’de altıncı kent. Sizin sayenizde. Bağımsız, özgür, ülke ve aile ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan kadın kente güzellik katıyor. Toplumda kadın-erkek eşitliği yoksa, kadın özgür ve bağımsız değilse; kadın ekonomik, ticari, siyasi alanlarda erkekle eşit konumda hatta ondan bir adım önde değilse o ülkede insani yaşam sorunu vardır” diye konuştu.

“HEP BERABER GÜÇLÜYÜZ”

İş hayatında yaşanan cinsiyet eşitsizliği ve kadınların ekonomik yaşamda verdiği mücadelenin tarihsel sürecini anlatan Av. Gülay Deveci, “Birtakım destekler var. Bunları takip edelim, duyuralım ki kadınlarımızı daha çok geliştirelim. Atakum bu konuda şanslı. Atakum’daki kadın arkadaşlarımız belirli bir eğitim seviyesinde, kendi dünya görüşlerini kazanmışlar ve ayakları üstünde durmayı hedef edinmişler. Ama bizim görevimiz sadece Atakum ile sınırlı değil. Bizim önce Samsun’u arkasından tüm Türkiye’yi değiştirmemiz ve dönüştürmemiz gerekiyor ki bizden sonraki kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız daha müreffeh, daha rahat hayat bir sürsün. Her birinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Hep beraber güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

“KADININ EMEĞİ ÇOK KIYMETLİ”

Kadın girişimciliğini geliştirmek ve girişimciliğin kadınların arasında yaygınlaşması için politikalar ürettiklerini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, “Kadınlar dünyada yeteneği keşfedilmemiş en büyük depo. Bu yüzden sizlerin emekleri, hayalleri, girişimleri çok kıymetli. Hayallerinize inanmaktan asla vazgeçmeyin, bu sizi başarıya götürecektir. Kadın üreten, çok işi bir arada yapabilen, hayata yön veren bir yapıya sahip. Maalesef böyle bir değer kadın girişimci sayısı olarak doğru orantılı değil. Bu ülke ekonomimiz açısından büyük eksiklik. O yüzden güzel kentimizin en güzide ilçesi Atakum’da sizlerin ortaya koyduğu değer çok kıymetli” dedi.

Buluşmaya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz'ün yanı sıra  Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi ve yaklaşık 350 iş kadını katıldı. Programda aynı zamanda Uzm. Dr. Harika Sönmez ve Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım çocuk sağlığı hakkında merak edilenleri cevapladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN