Mehmet Kayhan YILDIZ/ KORNYA, () - KONYA’da şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 64 yaşındaki Mustafa Sarıkulak’ın yapılan muayenesinde kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Anjiyo yapılan ve ana damarından biri yüzde 100 tıkalı olduğu tespit edilen hastanın damarı stent takılarak açıldı. Karın ağrısı yaşayan insanların kalp krizinden de şüphelenmeleri gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Sakallı, "Karın ağrısı ile acil servise başvuran hastaların yüzde 5-10’luk kısmında kalp damar tıkanıklığı akla gelmelidir. Bu hem doktor arkadaşlarımız açısından önemli bir vaka, hem de hastalarımızın bu konuda uyanık olmaları gerekir’’ dedi.
Konya’da yaşayan 64 yaşındaki Mustafa Sarıkulak geçen Salı günü sabah saatlerinde şiddetli karın ağrısı ile Konya Özel Farabi Hastanesi’ne acil servisine başvurdu. Burada yapılan muayene sonrası karın damarında balonlaşma olduğu belirlendi. Yaşadığı ağrının karın damarındaki genişlemeye bağlı olduğu düşünülen Sarıkulak ameliyat olmak için doktorlarla görüşme yaparak hastaneden ayrıldı. 
KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI 
Aynı günün akşamı karın ağrısı şiddetlenen Sarıkulak yeniden hastanenin acil servisine başvurdu. Yapılan tetkiklerde Sarıkulak’ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Karın ağrısının karın damarındaki balonlaşmaya değil kalp krizine bağlı olduğunu anlaşılan Sarıkulak’a anjiyo yapıldı. Bir ana damarının yüzde 100 oranında tıkalı olduğu 2 ana damarda da çok ciddi darlık olduğunu tespit edilen Sarıkulak’ın tıkalı olan damarı stent takılarak açıldı. 
KARIN AĞRISI KALP KRİZİNİN HABERCİSİ OLABİLİR 
Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Sakallı, hastanın durumunun çok iyi olduğunu belirterek, "Karın ağrısı yaşayan insanların kalp krizinden de şüphelenmeleri gerekir. Karın ağrısı ile acil servise başvuran hastaların yüzde 5-10’luk kısmında kalp damar tıkanıklığı akla gelmelidir. Bu hem doktor arkadaşlarımız açısından önemli bir vaka, hem de hastalarımızın bu konuda uyanık olmalılar. Hastamız bu konuda bir örnektir. Hastamızın yapılan ameliyatının ardından bir gün daha karın ağrısı devam etti ve daha sonra normale döndü’’ dedi. 
KARIN AĞRISI HAFİFE ALINMASIN 
Şiddetli karın ağrısı ile hastaneye geldiğini anlatan Mustafa Sarıkulak ise yaşadıklarını şöyle özetledi: "Salı günü sabahleyin şiddetli bir karın ağrısı ile hastaneye geldim. Doktorları tetkiki sonucunda karın bölgesindeki ana damarda bir şişkinlik olduğu ortaya çıktı. Karın ağrımın buna bağlı olabileceği düşüncesi hakim oldu. Ameliyat için zaman konuştuk ve hastaneden ayrıldım. Akşam saatlerinde karın ağrımın şiddetlenmesi üzerine tekrar hastaneye geldim. Acilde yapılan muayenede kalp krizi geçirdiğim tespit edildi. Acil olarak anjiyo yapıldı ve şuanda durumun çok iyi. İnsanların karın ağrısını hafife almaması lazım. Karın ağrısı her zaman sıradan bir kardın ağrısı olmayıp kalp krizinin habercisi de olabilir.’’

FOTOĞRAF