MERSİN'de 53 yaşındaki Mahmut Tul'un evinin elektriği, altyapı çalışması sırasında kablolarının kopartılması sonucu kesildi. 1 aydır başvurmadık yer bırakmadığını belirten Tul, hat onarılmayınca karanlıkta yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını söyledi.
Merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'nde oturan Mahmut Tul'un evinin elektrik kabloları 1 ay önce altyapı kazılarında iş makinası tarafından koparıldı. Kazılan alanın kapatılarak üzerine parke taşı döşenmesi nedeni ile kopan kablolar saptanamadı. Mağduriyetinin giderilmesi için mahallede kazı yapan elektrik, doğalgaz ve internet şirketlerine başvuran Tul, yaptığı başvurularından olumlu yanıt alamayınca, karanlıkta yaşamak zorunda kaldı.
Yetkililerin ilgisiz davranmasına tepki gösteren Tul, "Bahçenin kenarında kazı çalışmaları yapılırken, yeraltından gelen kablolarımı kopardılar. Bunu fark edince kendilerine söyleyip kabloları yaptırdım, fakat 2 gün sonra elektrik hattım tamamen gitti. 186 ve 153 şikayet hatlarını aradım, Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne başvurdum ama yanıt yok. Kendi param ile yaptırmam gerektiğini söylüyorlar. 1 kere kablolarım koptu kendi çabam ile yaptım. Şimdi aynı sorun yeniden çıktı başka yerde. 1 aydır mağdurum ve kimse ilgilenmiyor. Benden kaynaklanmayan bir hatanın bedelini ödemek istemiyorum" dedi. Tul, mum ışığında evine girmekten bıktığını belirterek sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

FOTOĞRAFLI