TKDK tarafından Burdur’da 14. Başvuru Çağrı Dönemi’nde kabul edilen ilk projenin, Tefenni ilçesinden bir girişimci tarafından yapıldığı açıklandı.
40 yaş altında olması nedeniyle yüzde 5 daha fazla hibe desteğinden yararlanabilecek olan ve süt hayvancılığı sektöründen başvurusu kabul edilen projenin 2 milyon 900 bin TL bütçeli olduğu belirtilirken, proje sahibi Ali Bozkurt, TKDK ve verdiği destekleri uzun zamandır takip ettiğini, 14. Çağrı Dönemi’nde süt hayvancılığından da proje kabul edileceğini öğrenince, proje hazırlıklarına başladığını ve 4 Haziran 2015 tarihinde projeyi teslim ettiğini belirtti.
Projenin 1 milyon 580 bin TL hibeye tekabül ettiğini dile getiren TKDK İl Koordinatörü Selami Okka ise, "Tefenni’de yapılacak olan bu yatırımda, yatırımcımızın hem genç olması hem de yatırım alanının dağlık alan listesinde olması sebebiyle desteklerimizin üst limiti olan yüzde 65 oranında hibe ödenmesi planlanmaktadır. Bu da yaklaşık 1 Milyon 850 Bin TL hibeye tekabül etmektedir" dedi. 14. Çağrı Dönemi’nde proje kabulünün son tarihinin 10 Haziran’a kadar uzatıldığını belirten Okka, vatandaşların proje teslimi için son günü beklememesini istedi.