yazar Tahsin Saraç anıldı.
Muş Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği, merhum şair-yazar Tahsin Saraç’ı anmak için üç gün boyunca etkinlik düzenliyor. İlk olarak dernek binasında başlayan anma etkinliklerine Muşlu merhum Tahsin Saraç’ın hayatta olan tek kardeşi Ayten İçli, CHP İl Başkanı İsmail Adanur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, TEMA Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Eke, CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şirin Sönmez ve Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği üyeleri katıldı. Tahsin Saraç’ı anma etkinlikleri ile ilgili açıklama yapan Muş Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, “Bu program Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü kapsamında derneğimiz Damla Sanat Kültür Merkezi adına düzenlenmiş Tahsin Saraç’ı anma gecesidir. Gecede çok sayıda akademisyenlerden ve şairlerden oluşan bir grup ile panel ve şiir dinletisi yapıyoruz. Program 3 günlük bir program olarak planlandı. 6 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Tahsin Saraç’ı anma gecesi için başlatılan şiir yarışmasına 103 eserin katıldığını ifade eden Bulakçıbaşı, “Bu proje kapsamında Tahsin Saraç’ı anma gecesi şiir yarışması düzenlendi. Yarışmaya 103 eser katıldı. Eserleri değerlendirmek üzere komisyonlar kuruldu. Komisyondakiler üniversitedeki akademisyenlerden ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın edebiyat öğretmenleri tarafından oluşturuldu. Bu eserler ilk komisyonda 20’ye düşürüldü. İkinci komisyon ise gecenin düzenleneceği gün yapılacak. Ardından sonuçlar açıklanıp yarışmada derece girenlere ödülleri takdim edilecek. Tahsin Saraç; Özdemir Asaf, Cahit Sıtkı Tarancı, Nafiz Çamlıbel gibi önemli bir yazardır. Muş’ta yetişen bir değerdir. Eserleri arasında en önemlisi Fransızca-Türkçe sözlüğüdür. Dilimize Fransızcayı anlatan ve hatta bir Fransız’dan daha iyi Fransızca konuşan bir şairdir. Yurtdışında birçok ödüle layık görülmüştür. Bizlerde Tahsin Saraç’ı Damla Sanat Kültür Derneği olarak anmak ve Muş’umuzun değerini Türkiye tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.
Özellikle merhum Tahsin Saraç’ın Muşlu olduğu ve Muş’ta anılmasının farklı bir duyguyu yaşattığını kaydeden Bulakçıbaşı, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda panel, şiir dinletisi ve konuşmacıları ağırlayacağız. Özellikle Prof. Dr. Nurettin Yıldırak, Araştırma Görevlisi Servet Şengül, Edebiyat Öğretmeni Ferdagül Bağra, Fransızca Öğretmeni Gafur Bağra, Şair Dux Brandze ve şair Yeşim Demirel’i konuk edeceğiz” şeklinde konuştu.