BURSASPOR, yarın akşam Ankara’da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçı için kara yoluyla Ankara’ya gitti.
Sabah saatlerinde Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen son antrenman ile hazırlıklarını tamamlayan Bursaspor, öğleden sonra Ankara'ya hareket etti. 20 futbolcunun bulunduğu kafilede Özlüce Tesisleri'nden Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı uğurladı.
BÖLÜKBAŞI: "MORALLİ BAŞLAMAK İSTİYORUZ"
Başkan Recep Bölükbaşı yaptı açıklamada "Sezona Süper Kupa'yı alarak başlamak camiamız için çok büyük moral olacaktır" dedi. Bölükbaşı, herkesin isteğinin Süper Kupa'yı almak olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Herkesin isteği kupayı almak. Bizim istediğimiz de o. Sezon başlangıcında bir kupa kazanmak çok büyük moral olur. Futbolcularımız bunu başarabilecek güçteler. Biz artık önlerini açtık. Onların tek yapacağı şey mücadele etmek. Ben inanıyorum ki böyle ferdi olarak da hepsinden kaliteli bir futbol takımına sahibiz. İnşallah kupayı alırız diye düşünüyorum. Almamız da lazım. Sonuçta bu kadar başarılı oynanan bir sezondan sonra kupayı almamız gerektiğini düşünüyorum."
KADROYU TAKVİYEYE DEVAM EDİYORUZ
"Sağ ve sol kanatlara iki tane futbolcu arkadaşımız bugün Özlüce'deydi. İkisi de sağlık kontrolünden geçtiler. İspanyol Cuenca ile görüştüm. Transfer süresince de hep görüşüyordum zaten, çok istiyorlar. Aynı şekilde Bia da Bursaspor'da oynamayı çok istiyor. Bunlar güzel transferler ve Bursaspor’a güç katacaklar. Bu futbolcular genç ve çıkış yapmayı bekleyen arkadaşlar. Benim onlarla yaptığım konuşmalarda kendileri Türkiye veya Avrupa'da çıkış yapılacak takımların başında geldiğimizi söylediler. Birçok futbolcuyu Avrupa’ya göndermemiz, Bursaspor’un Avrupa takımı olmasını sağlayacaktır ve genç yaştaki yıldız adaylarının Bursaspor'a gelmek isteyeceğini düşünüyorum."
BİA İLE ANLAŞTIK
"Cuenca'nın gelmesi, Bia'nın gelmesi, geçtiğimiz sezon Bakambu. Transfer Bursaspor'da bitmez. Bia ile ilgili kendisi ile anlaştık sıkıntımız yok. Onun bonservis sorunu var menajeri de kulübü ile görüşecek. Kulübünün de bilgisi var onlardan görüşmek için izin istemiştik. Büyük ihtimalle oda olacak, sağda solda 2 tane genç arkadaşımız olacak. Zaten kadromuzda güzel kaliteli, sağ bek, sol bek, stoper, mevkilerindeki eksiklikleri doldurduk. Yani biz yönetim olarak fazlasını yapmaya çalışıyoruz ki dar imkanlarımızla gene bu kadar yapıyorsak bana göre başarıdır. Ama önemli olan bunu sonuca yansıtmaktır."
SIRA FUTBOLCULARDA
"Bunu da sonuca yansıtacak olan ise teknik ekip oyuncuları çalıştıracak, oyuncularda mücadele edecekler. Tabi iki oyuncu daha almak istiyoruz, bunlardan bir tanesi forvet olacak, bir tanesi de ön libero olacak. Orayı da sağlamlaştırmak istiyoruz, çünkü geçen sene baktık ki bazı yerlerde kulübede eksiklerimiz vardı ve onun dezavantajını yaşadık."
TARAFTARLARIMIZIN DESTEĞİNI İSTİYORUZ
"Her şey güzel olacak. Güzel olsun diye yönetim olarak uğraşıyoruz koşturuyoruz. Herkesten en fazla Bursasporlu benim. Bunu herkes bilsin. Neden diyecek olursanız ben Bursaspor’un başkanıyım ve Bursaspor’u da çok seviyorum. Onunla yatıyorum onunla kalkıyorum. Bütün zamanımı da onunla harcıyorum. İyi olması için uğraşıyoruz buna gerçekten taraftarımız inansın .Birlik beraberlik içerisinde olsunlar bizim beklentimiz yok. Bizim tek beklentimiz başarı ve kupalar. Futbolculara da bunu aşılıyorum siz bizi mutlu edeceksiniz aldığınız parayı hak edeceksiniz diyorum ve onlarda yapıyorlar. Ben değişik başkan profiliyim. Bazen benim üslubumu eleştiriyorlar. Biz böyleyiz, tabi üslubumuzu biraz daha değiştireceğiz kesinlikle değiştireceğiz ama dediğim gibi insanız. Bizim de zaman zaman stresimiz zaman zaman sıkıntılarımız oluyor. İnşallah bunları da aşacağız. Bu sezonu güzel atlatalım, onları mutlu edelim, stada gelsinler, hepimiz mutlu olacağız. Çok fazla bir şey istemiyorum, mutlu olmak için çok fazla bir şey yapmaya gerek yok. Bunu yapabiliriz. Yaptık çünkü çok daha önceden şampiyon olduk gene olabiliriz. İnşallah yarın kupa bizim."