TÜKODER 2. Başkanı Av. Erhan Çankaya, Samsun'da kaldırılan PARKTEK şirketinden, araç sürücülerine icra daireleri üzerinden ilamsız ödeme emri gönderilmesi ile ilgili, "Gelen tebligatlara 7 gün içinde itiraz edin" uyarısı yaptı

'İSPAT İSTENMELİ'

Çankaya, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, tebligat gönderilen sürücülerin 7 gün içinde itiraz etmeleri gerektiğini belirterek, "Tebligatlara yasal süre içinde yapılacak itirazlar sonrası konu arabulucuya gidecek. Burada sürücüler, yol üstü parklanma ilgili kaç saat ya da kaç gün araçlarının kaldığının ispatını istemeliler. Parktek firması bunu ispat edemeyeceği için borçla alakalı uzlaşma sürecini başlatacaktır" dedi.

'ŞİRKET KAPANMADI'

TÜKODER 2. Başkanı Av. Erhan Çankaya, PARKTEK firmasının kapatıldığını ve icra takiplerini bu nedenle yapamayacağı yönünde kamuoyunda oluşan algılara da dikkati çekerek, bu konuda da uyarıda bulundu. Çankaya, şunları dile getirdi.

"Şirket kapatılmadı. Sadece yol üstü parklanma ihalesi yeniden bu firmaya verilmedi. Şuanda bu firmanın parklanma ile ilgili sürücülerden olan alacakları yasaldır. Şirketin varlığı devam etmektedir. Birikmiş yol üstü otopark ücreti ile ilgili tebligat alan sürücülerin mutlaka bu evrakı aldıkları günden itibaren 7 gün içinde icra dairesine itiraz etmesi gerekmektedir."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.