TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu ve TMMOB EMO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasının cinayet olacağını ve bölgenin kurtarılması için çeşitli yöntemlerin olduğunu belirtti.

SORULARI YANITLADILAR
Samsun'un Atakum İlçesi'ndeki Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması ile ilgili Samsun Canlı Haber TV ekranlarında Haber Müdürü Merve İlhan'ın sorularını yanıtlayan Memişoğlu, kentin kıyı kenti olma özelliğinin bozulduğunu, Özdağ ise,  vatandaşın vergisi ve kamu kaynakları ile yanlış yatırımların yapıldığını ifade etti.

SAMSUN'U TANIMIYORLAR
Samsun'u yönetenlerin Samsun’u tanımadıklarını öne süren Memişoğlu, “Yat limanını doldurarak yanlışa, yeni bir yanlışla devam edilmek, bir cinayet işlenmek isteniyor. Samsun kenti dolgu alanlarıyla denizden uzaklaştırılmış bir kent. Gerçekleştirilmesi düşünülen dolgu projesi kesinlikle yanlıştır. Dolgu sadece alternatiflerden bir tanesi. Ne yazık ki kötü de bir alternatif.  Halkın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Kimsenin bu değeri yok etmeye hakkı yok" dedi.

NEDEN YOK EDİYORSUNUZ?
Yat limanının vatandaşın vergisi ve kamu kaynakları ile yapıldığını belirten Özdağ ise, “ O yatırım yapılırken ve doğaya müdahale edilirken herhangi bir ÇED raporu olduğunu görmedik. Kurupelit Yat Limanı projesi, doğayı korumaktan uzak yatırımların önünü açan bir proje haline geldi. Bir marina yapıyorsunuz ve yapılan alanın içerisine akarsu ağzının açıldığını görmemek ve bunu değerlendirmemek hangi mühendisliğin, hangi kentsel yönetimin kararıdır? Eğer gerçekten yat limanını kurtarmayı düşünüyorsanız neden dolduruyorsunuz? Açıklığın sayısını artırın. Dekoratif köprüler koyun ki insanlar yürümekten haz alsın. Kentin tek bir tane körfezi var. Neden sahip çıkmak yerine bu güzelliği yok ediyoruz?” diye konuştu.