Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,() - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan 2 okul ile Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarında gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi.
Bakan Topçu ilk olarak 1970’li yıllardan beri tanıdığını belirttiği, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın mezarına gidip dua etti. Ziyaretini ‘vefa’ kelimesi ile açıklayan Bakan Topçu, “Kabir ziyareti dinimizin ve vefanın bir gereğidir. Abdullah Çatlı, 70’li yıllarda tanıştığımız bir insan" dedi. Sonrasında Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’nın Nevşehir merkezde bulunan evini ziyaret eden Topçu, buradan valiliğe geldi.
Bakan Topçu’yu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan karşıladı. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, burada yaptığı açıklamada, Nevşehir ziyaretinin asıl nedenlerini Ürgüp ilçesinde bulunan 2 okulun açılışı ve Kapadokya kültür ve turizm varlıklarında incelemeler yapmak olduğunu söyledi. Topçu, Bakanlık olarak kültür varlıklarını ve turizm değerlerini küresel marka yapma hedefleri bulunduğunu da açıkladı.
Hıristiyanları, bu Noeli Türkiye'de geçirmeye davet ettiğini söyleyen Bakan Topçu, "Buraya gelince göreceksiniz ki, Türk milletinin misafirperverliği sizi çok mutlu edecek. Gayet rahat olsunlar. Ülkelerindeki yazılanlara, çizilenlere, siyasetçilerinin söylediklerine itibar etmesinler. Türkiye’nin her ili kendi ülkelerindeki iller kadar güvenli ve güzeldi^" dedi.

FOTOĞRAFLI