Samsun'da CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi il başkanları, çok sayıda proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Demir'in son olarak halen planı geçerli olmayan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'ne "Millet Bahçesi" kapsamında iskan vermesi karşısında 'Birileri Büyükşehir'e dur desin artık' diyerek tepki gösterdi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Samsun'da "Kültür Park" alanı içinde ağaçlar kesilerek inşa edilen ve Millet Bahçesi ilan edilerek iskanı verilen "Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin geçerli planı bulunmadığı halde faaliyete geçirilmesine bir tepki de CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin il başkanlarından geldi. CHP İl Başkanı Fatih Türkel, hukuksuz uygulamaların bir gün hesabının sorulacağını belirtirken, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy da "Mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilen Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin hizmete girmesi kabul edilemez" dedi. Saadet Parti İl Başkanı Salih Şen ise usulsüzlüğün giderilmesini talep ettiklerini dile getirdi.  

YASA TANIMAYAN UYGULAMALAR

Büyükşehir Belediyesi'nin kanuna aykırı hareket ettiğini öne süren CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, konuyla ilgili olarak SMG'ye şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Demir yasayı tanımaz bir şekilde diğer uygulamalarında olduğu gibi Alo 153'te de mızrağı sığdırmak için çuvalin enini boyunu değiştirmeye çalışıyor ama olmuyor. Attığı her adım yasayla, kanunlarla çelişiyor. Kanun tanımaz, yasa tanımaz, hukuk tanımaz bir belediye başkanı Samsun'u yönettiğini iddia ediyor. Artık durması gerekiyor. Aynı olay, yürütmeyi durdurma kararı alınmış Atakum'daki Yalı Kafe alanında devam ediyor. Mimarlar Odası'nın açmış olduğu mahkemeden çıkan sonuç 'burası hukuksuzdur, bu yasal değildir' diyor. Sayın Demir, başka bir yasa, başka bir kanun başka bir deftere mi bakıyor? Burada Mustafa Demir alenen suç işliyor. Vermiş olduğu yanlış talimatı yerine getiren bürokratlara da sesleniyorum, o suça ortak olmayın, Bu yönetim değişir, liyakat sahibi insanlar görev başına gelirse, bu atılan imzaların ve yapmış olduğu yanlış uygulamaların vebali Mustafa Demir'in suçuna ortak olan bürokratlardan da hesabını sorar ve sordururuz. Mustafa Demir'e diyecek hiçbir sözümüz yok. O kanun, yasa tanımıyor. Ama bu bürokratların hesabını da yarım bırakmayız. Kanun önünde, yasalar çerçevesinde sorarız, bunu da unutmasınlar."

SAMSUN'A YAZIK EDİLİYOR

"Samsun'a yazık ediliyor" diyen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy da, "İYİ Parti olarak, Millet Bahçesi'ne olan tepkimizi projenin başından beri dile getiriyoruz. Kıyı kenar çizgisi altında kalacak olan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi binası ile İlçe Transfer Merkezi binası hakkında, bilirkişi raporu da gerçekliği ortaya koydu. Yürütmeyi durdurma kararı verilen Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin hizmete girmesi kabul edilemez. AK Parti 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmeye devam ediyor. Projede kamu yararı var mı yok mu bakılmıyor. Birçok projesi yargıya takılan Sayın Demir'in hukuksuz uygulamalarına bir son vermesi gerekiyor" dedi. 

BİRİNİN DUR DEMESİ GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin kendi menfaati doğrultusunda iş yaptığını öne süren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen de açıklamasında,"Büyükşehir Belediyesi kendi menfaatleri doğrultusunda iş yapıyor. Kendilerine göre bir savunma mekanizması geliştirmişler. O mekanizmayla gitmeye çalışıyorlar ama nereye kadar gidecekler? Kendilerini hukukun üstünde görebilecek, benim dediğim doğrudur anlayışı içinde nereye kadar gidecek? Denetleme, kontrol ve iskanı verme mekanizması kendisi. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Biri itiraz ettiğinde de hukuksuzluk ortaya çıkıyor. Burada şehrin menfaati doğrultusunda, hukukun ön gördüğü şekliyle yapılması gerekiyor. Bizim dediğimiz doğrudur deyip geçiştiriyorlar. Buna birinin dur demesi gerekiyor. Biz de bu usulsüzlüğün giderilmesini talep ediyor ve takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz" görüşlerine yer verdi.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.