İSTANBUL,() CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP ile IŞİD acaba ne tür bir ilişkiye girdi de hükümet IŞİD'in üzerine gidemiyor'' ifadesİni kullandı. Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de dile getirdiği akrep benzetmesini de hatırlatarak, "IŞİD, bir akrep gibi AKP'yi de sokmaya başladı'' dedi.

KATLİAMI KINADILAR

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın Ankara katliamını kınamak için düzenlediği protesto gösterisi sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı gösteride, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Oğuz Kaan Salıcı ile CHP PM Üyesi Kadir Öğüt de hazır bulundu. Gösteriye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der de katıldı.

İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ankara'da yaşamını yitirenler için başlattığı saygı duruşu sonrası, katliamı kınadı. Altınkaynak, "Terör eylemleri halkı birbirinden ayıramaz'' dedi.

''SURUÇ'UN HESABI SORULSAYDI...''

Protesto gösterisi sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Miletvekili Barış Yarkadaş ise "Ankara’daki terör eylemi adeta (geliyorum) dedi. 10 Temmuz günü Suruç’ta 33 canımız aynı terör örgütü tarafından katledildi. O günden bugüne Suruç katliamına karışan tek bir kişi bile yargı önüne çıkarılmadı; sorumluları bulunmadı'' ifadesini kullandı.

''KATLİAMIN SİYASİ SORUMLULARI YERLERİNDE OTURUYOR...''

''Terör eylemleri adeta iktidar eliyle, hükümet eliyle cesaretlendirildi'' diyen Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: ''Suruç'taki eylemi yapanların bağlantıları korundu, kollandı, muhafaza altına alındı. Ankara’da patlayan bomba Suruç’ta patlayan bombanın devamıdır ve bu bombanın Ankara’da patlamasının sorumlusu da siyasi iktidardır.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur, İçişleri Bakanı Selami Altınok’tur, MİT’i kişisel istihbarat teşkilatına çeviren ve sadece AKP muhaliflerini takip eden izleyen, fişleyen Hakan Fidan’dır. Bu isimlerin tamamın bir saniye dahi kaybetmeden istifa etmesi ve yargı önüne çıkması gerekir. Bunun siyasi sorumluluğunun bedelini ödemeleri gerekir.''

''BOMBACIYI DEĞİL, BARIŞ İSTEYENLERİ YAKALIYORLAR''

Hükümetin barışçıl gösterilere karşı anti-demokratik bir tutum içinde olduğunu da belirten Yarkadaş, "Ankara’daki bombacıları engelleyemeyenler, bombacıları yakalayamayanlar yurdun dört bir yanındaki Barış Yürüyüşleri'ne müdahale ederek, barış isteyenleri yakalıyor. Güçleri belli ki barış isteyenlere, ellerinde silah olmayanlara, masum eylem yapanlara ve barış için mücadele edenlere yetiyor'' dedi.

AKP hükümetinin yürüttüğü politikaları da eleştiren Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Bugün AKP iktidarının yürüttüğü yanlış politikalar Türkiye’yi ne yazık ki bir Ortadoğu ülkesine çevirmiş, Ortadoğu’daki terör örgütleri de AKP eliyle Türkiye’ye davet edilmiştir. IŞID gibi bir örgütün Türkiye’de taban bulabilmesi, eylem yapabilmesi ve yüzde  3’lük – 4 ‘lük bir tabana sahip olması AKP iktidarının yarattığı siyasal iklimden kaynaklanmaktadır.

AKREP GÜN GELİR SENİ DE SOKAR

AKP bu terör örgütlerini Ortadoğu’daki emellerini gerçekleştirmek için adeta korumuş, kollamış, güçlendirmiştir. Ama kendi eliyle yarattığı canavar bugün AKP’nin de sonunu getirecek hale gelmiştir. Sen terör örgütünden faydalanmaya, Ortadoğu’daki rejimi terör örgütü eliyle değiştirmeye çalışırsan o terör örgütü aynı bir akrep gibi sonunda gelir seni de sokar.''

Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin 1 Ekim'deki açılış töreninde yaptığı konuşmayı da hatırlatan Yarkadaş, "Erdoğan, o günkü sözlerini hatırlamak zorundadır''' dedi. Yarkadaş şunları söyledi:

''Erdoğan Meclis'in açıldığı gün, (terör örgütleri akrep gibidir, onları tutanları da sokar) demişti. İşte bugün o terör örgütü geldi Türkiye’yi de soktu. Kimdir bu isimler? Neden yakalanamıyor? Neden o bombacılara talimat verenler tespit edilemiyor. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı ne iş yapar? Ne iş yapar Hakan Fidan? Sadece muhalifleri mi fişler... Bu örgütten AKP İktidarı neden korkmaktadır da üstüne gidememektedir. Acaba hangi ilişkilere girdiler de, bu ilişkilerin açığa çıkmasından korkuyorlar.''

''İSTİFA İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?''

''Bu soruların cevaplarının bir an önce verilmesi gerekir'' diyen Yarkadaş, ''Katliamın siyasi sorumlularının o koltuklarda bir dakika dahi oturmamaları gerekir. Soruyorum: neyi bekliyorsunuz istifa için; 100 insanın daha ölmesini mi! 100 insan size yetmedi mi?'' ifadesini kullandı.
(FOTOĞRAF)