ORDU’nun Altınordu İlçe Belediyesi kentin yaya yoğunluğu yüksek caddelerde temizlik, erkek işçilere göre daha iyi ve titiz yapan kadınlar tarafından yapılıyor.
Ordu’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Altınordu Belediyesi işbirliği ile Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 48 kadın, 125 erkek olmak üzere toplam 173 kişi istihdam ediyor. Proje kapsamında 13 kadın, ilçenin en işlek caddelerinden olan Sırrıpaşa ve İsmetpaşa Caddesi üzerinde çalışarak her gün süpürge ile caddeleri süpürüp temizlerken 35 kadın da parklarda görevli bulunuyor. Altınordu Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, daha önce caddelerin erkekler tarafından temizlendiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
"Türkiye İş Kurumu ile kadınların güvenli bölgelerde çalışması için proje geliştiriyoruz. Bu kapsamda kadınların trafiğin olmadığı, güvenli ve rahat ortamda çalışabileceği Sırrıpaşa ve İsmetpaşa Caddesi’nde kadın işçileri görevlendirdik. Kadınlar erkeklere göre daha iyi ve titiz çalışıyor, bu nedenle buralarda kadın işçilerimizi çalıştırıyoruz."

FOTOĞRAFLI