Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Özgür Enginyurt, herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı. Katıldığı yerel bir televizyon programında vatandaşların uyarıları dinlemediğini söyleyerek, "Öyle örnekler var ki. Ordu’da gelinle damat korona olduklarını biliyorlardı ve yine de düğünü yaptılar. Biz bu cehaletle savaşıyoruz" dedi.

"ANLATMAKLA BİTİREMEM"

Enginyurt, açıklamasında düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerden uzak durulması gerektiğini ifade ederek, skandal olan bir olayı şu şekilde anlattı:

"Ordu'da gelinle damat korona olduklarını biliyorlardı. Düğünü yine de yaptılar. O düğünden bir sürü korona vakası çıktı. Bir sağlıkçı olarak anlatmakla bitiremem. O kadar cehaletle uğraşıyoruz ki. Şu anda sağlıkçılar gerçekten her cephede savaşıyor. Toplu olarak bir araya gelinmemeli"

GRİP MEVSİMİ KAPIDA

Aynı zamanda kış mevsiminin geldiğini de belirten Enginyurt, vatandaşların bu süreç içerisinde kendisine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşların kendisini koruyabileceği yöntemleri şu şekilde aktardı:

"İyi uyumamız, iyi beslenmemiz gerekiyor ve çok su tüketmemiz gerekiyor. Gripten de korunmalıyız. Önce şunu bilmemiz gerekiyor. Her türlü viral enfeksiyonda corona virüse yakalanma ihtimalimiz yükseliyor. Çinko, C ve D vitamini takviyesi almak gerek"