Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde canlı kalkan eylemine katıldıkları için gözaltına alınan 32 kişiden 26'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Canlı kalkan eylemcileriyle birlikte gözaltına alınan Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink ise işlemleri tamamlandıktan sora sınır dışı edilecek.
Yüksekova'nın Dağlıca-Veregoz bölgesinde çatışmalara karşı sürdürülen canlı kalkan eyleminden 3 gün önce dönen ve aralarında Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink'in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 32 kişiden 5'i savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılırken, Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink ise sınır dışı edilmek üzere Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. 26 kişi de savcılık ifadesi sonrası tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.
Yapılan duruşma sonrası 26 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Hollandalı Gazeteci Geerdink, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınırdışı edilmek üzere Yüksekova'dan Van'a, Van'dan da İstanbul'a gönderileceği belirtildi.