Doğanşehir SGK Merkezi, "Sosyal Güvenlik Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıyor. Etkinlikler kapsamında, Doğanşehir’ deki kurumlar geziliyor, halk toplantıları yapılıyor, yeni çıkan yasalar çerçevesinde vatandaşın mağdur olmaması için gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.
Doğanşehir Sosyal Güvenlik (SGK) Merkez Müdürü Nevzat Kaçar ve kurum personeli, kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yapılan etkinlikler hakkında Kaymakam Murat Irgatoğu’na bilgi veren SGK Doğanşehir Merkez Müdürü Nevzat Kaçar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yediden yetmişe herkesi ilgilendiren bir kurum olduğu belirterek, Sosyal Güvenlik Sistemi’nin sürdürülebilirliğinin sağlanması ile daha mutlu ve güvenli geleceğin sağlanacağını söyledi.
Nevzat Kaçar, sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşlarda edinilmesini sağlamak amacıyla ilçede bulunan Kardeş Okul Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’na yaptıkları ziyarette, öğrencilere Kurum Başkanlığı tarafından oluşturulan "Güven ile Sağlıklı Emeklilik" ve “Güven ile Sağlıklı Yaşam Diyabet ve Obezite” adlı kitap ve CD dağıtıldı. Burada öğrencileri bilgilendirmek amacıyla bir konuşma yapan Kaçar, sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşlarda oluşmasının çok önemli olduğunu, belirterek, "Bunun ülke geleceğine katkı sağlayacağını bilmelisiniz. Herkesin anne ve babasına mutlaka sosyal güvencelerinin olup olmadığını sorması gerekir. Şayet yok derlerse neden olmadığını, hastalandıkları zaman nasıl doktora gideceklerini ve yaşlandıkları zaman emekli olamazlarsa nasıl geçinebileceklerini sorun. Ayrıca, bu dağıtılan kitapları mutlaka okuyun. Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, ziyaretlerimiz çok verimli geçti. Haftanın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.