GİRESUN (AA) - Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, Ulaştırma Bakanlığı Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından Eynesil Balıkçı barınağında iyileştirme çalışlarına başlandığını bildirdi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, çalışmaların tamamlanması ile barınaktan hizmet alan balıkçılara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurguladı.  

Yer altından çekilecek olan tesisat ile tüm barınakta aydınlatma çalışması yapılacağını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

“İlçemizin Boztepe Mahallesinde bulunan Balıkçı Barınağında Ulaştırma Bakanlığı Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından ışıklandırma ve ilave rıhtım yaptırılmaktadır. Şuanda mevcut rıhtıma 30 metre daha ilave rıhtım yapılıyor. Çalışmalarının büyük bir bölümünü mecburen gece yapmak zorunda kalan balıkçılarımız için aydınlatmada çok önemliydi. Şuanda barınağımızda aydınlatma yetersiz. Yapılan çalışmalar sonucunda yer altından yeni çekilecek tesisat ile tüm barınak aydınlatılmış olacak. Ayrıca ana mendirek ve tali mendireklere de fener takılacak. Bu fener sayesinde balıkçı tekneleri barınağa daha güvenli bir şekilde girip çıkacaklardır. "