GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, ilde iki hastanede palyatif bakım merkezinin hizmete girdiğini bildirdi.

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 7 Temmuz 2015 tarih ve 8155070 sayılı Palyatif Bakım Yönergesinin yürürlüğe girmesinin ardından, ilde gerekli çalışmalar için komisyon kurulduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Pelin Serin Cihanbeyli başkanlığındaki komisyonda, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ufuk Yazıcı, şube hemşiresi Emine Sağır'ın yer aldığını ifade eden Ağar, komisyon tarafından Kelkit ile Şiran Devlet Hastanesinde 5 yatağın bulunduğu palyatif bakım merkezlerinin tescili ve denetiminin yapılarak hizmete açıldığını vurguladı.

Ağar, palyatif bakımla, yaşamı tehdit eden kronik hastalıklara bağlı ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede, ağrı ve diğer problemlerin erken tanınması ve giderilmesinin amaçlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ayrıca palyatif bakım fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla ağrının önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmesinin de hedeflendiği bir yaklaşımdır. Gümüşhane'de böyle bir merkezin açılmasında katkı sağlayan Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi'ye ve tüm sağlık yöneticilerine teşekkür ediyorum."