İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti Çanakkale 1’nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan’ın daveti üzerine Çanakkale’ye geldi. Kordon boyunda parti yöneticileriyle birlikte yürüyen Kadir Topbaş’a Çanakkale halkı büyük ilgi gösterdi. 19 Mayıs kutlamalarında ok ve yayı eline alan Başkan Topbaş hedefi vurmayı başardı. Kadir Topbaş, başkanlık sisteminin diktatörlük olmadığını ifade etti.
Polis Evi’nde parti yöneticileriyle çay içen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra kordon boyunda geziye çıktı. Topbaş’a Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, Ak Parti Çanakkale 1’nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Turan, 3’ncü Sıra Adayı Jülide İskenderoğlu, ilçe başkanları ve belediye başkanları eşlik etti.
TOPBAŞ OK ATTI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin yapıldığı kordon boyunda karate yapan öğrencileri izleyen Topbaş, daha sonra ok atılan bir stantta eline aldığı ok ve yayla hünerlerini sergiledi.
Daha sonra, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için su altında tek nefeste 79.94 metre yürüyen Çanakkaleli Milli Sporcu Sertan Aydın’ın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergisini gezen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milli sporcuyla kısa bir sohbet ederek başarılarının devamını diledi.
Kent merkezindeki gezi turunun ardından Ak Partili yöneticiler ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Topbaş, Kolin Hotel’de verilen öğle yemeğine katıldı. Otel’de de sevgi ve büyük ilgiyle karşılanan Topbaş, partilileri selamladı.
“BİZ DİKTATÖRÜLÜK MÜ YAPIYORUZ?”
Öğle yemeğinin ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Topbaş, başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, “ Başkanlık sistemi tartışılıyor. Diktatörlük diyorlar, örnek gösterecekler yıllarca farklı farklı ideolojik kavramlar ile insanları doldurdular. Televizyon programında söyledim, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı esasında başkanlık sisteminin bir modeli. Biz seçiliyoruz başkan olarak, meclis ayrı seçiliyor. Meclisin aldığı kararları bir kere veto etme hakkımız var. İkincisi yok. Başkanlık sistemi o. Biz diktatörlük mü yapıyoruz? Halkımızın yetkisi yok mu? Biz sadece çabuk karar verebiliyoruz. Bir hizmet yaparken bir yerden izin almamız gerekmiyor. Belediye başkanlığı bu kadar rahat. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir hareketlilik, böyle bir ön açıklığı istemiş. Engelleri kaldırma adına başkanlık sistemi istenilmektedir” dedi.
“NE YAPTILAR Kİ" DİYEN BİR MUHALEFET TÜRKİYE’YE HİÇBİR ŞEY GETİRMEZ”
"Bir ülkenin gelişmişliği nüfusu ile ölçülür mü? Bir ülkenin gelişmişliği yetişmiş insan sayısı ile ölçülür" diyen Topbaş, "Beyinler ile ölçülür bizim bunlara yüklenmemiz lazım. Muhalefet kaç yıldır İstanbul’dasınız? İstanbul’a ne yaptılar diyorlar? Bizim İstanbul’a ne yaptığımız ortada. Ne yaptılar ki diye bir muhalefet Türkiye’ye hiçbir şey getirmez. Üretmeyen ülkeler gelişmez hele de teknoloji üretmeyen ülkeler hiç gelişmez” şeklinde konuştu konuştu.
“MİLLİYETÇİLİK: KAYNAKLARI DOĞRU KULLANIRSAN OLUR”
Türkiye’nin Kore ve Japonya gibi ülkelerin gerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, milliyetçilik vurgusu yaptı. Topbaş, “ Kore bizi geçmiş, Japonya bizi geçmiş. Biz hala yerimizdeyiz. Milliyetçilik böyle olmaz, milliyetçilik tarihten aldığın ecdadından aldığın sorumluluğu yerine getirebiliyor musun? Kaynakları doğru kullanabiliyor musun? Eğer kullanabiliyorsan milliyetçilik böyle olur” dedi
“SİYASİLER KENDİNE GELSİN”
Bazı siyasi partilerin çalışmadığını ve o şehrin kendi kaleleri olduğunu iddia ettiklerini belirten Başkan Topbaş, oyların önemine değindi. Topbaş, “İki boğaz şehrinin kaderleri aynı tarihin sayfalarında da böyle olmuştur. Şimdi de böyle siyasiler kendine gelsin. Yoksa filan partinin filan yer kalesidir demeye devam edildiği zaman ceketimi de assam seçilir dediği zaman, seçimi garantiye aldığını sananlar kaybederler. Bir oy dahi önemlidir. Sonra o bir oy dahi çıkmadığı zaman ben nerede hata yapıyorum diyebilir” şeklinde konuştu konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çeşitli hediyeler sunuldu. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.