İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada "silahlı terör  örgütü üyesi olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Eriş, hazır bulundu.
 
Duruşmada, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel müdürlerinden  Nurettin Veren, tanık olarak ifade verdi. Bir dönem örgüt içerisinde yer aldığını, Fetullah Gülen ile  ilişkilerinin bozulması sonrası 1996 yılından itibaren bağını kopardığını anlatan  Veren, o dönemden bu yana örgütle medya ve yazdığı kitaplar yoluyla mücadele  verdiğini anlattı.
 Sanığın Fetullah Gülen ile 1970'li yıllardan itibaren ilişkisi  olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra da Gülen'e hizmet vermeye devam ettiğini  söyleyen Veren, "Sanığın da içinde yer aldığı bir grup vardı. Bu grup, küçük  işler, bekçilik, temizlik gibi işlerde görevlendirilirdi. Bu gruptan bazı kişiler  İstanbul'da bazıları İzmir'de görevlendirildi. Kuryelik yaptılar, Fatih ve  Yamanlar kolejlerinde, gazetede görevlendirildiler." dedi.
 "Tek sayfa Kur'an okuyamaz"
 Veren, örgütle bağının kesilmesi sonrası sanığın kendisine destek  olacağı endişesiyle ABD'ye gönderildiğini iddia ederek şöyle konuştu:
 "Ben örgütle ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra FETÖ, sanığın da  içinde bulunduğu bazı kişileri bana tavır almak üzere ABD'ye gönderdi.  Kendilerine üst düzey görevler verildi. Sanık ile arkadaşları bana destek  vermediği gibi FETÖ'ye hizmet etmeye devam ettiler, örgütün korumalığını  yaptılar.
 Sıklıkla ABD'ye gitmeleri kendilerine örgüt içinde itibar sağladı.  Oradan öğrendikleri sapkın bilgileri dini bilgi gibi anlatıp örgüte sempatizan  kazandırmaya çalıştılar. Fatih Koleji'nde hademeydi. ABD'ye gittikten sonra dini  bilgilerle havalandırdılar. Tek sayfa Kur'an okuyamaz, vaaz verdirttiler  bunlara."
 İç çamaşırıyla mesaj
 Sanığın Gülen'in kuryeliğini yaptığını ve ABD'ye gidiş gelişlerinde  örgütün mesajlarını taşıdığını belirten Nurettin Veren, sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Kuryelik yapan kişiler, mesajları cevşen ya da küçük kitaplar  içerisinde verirdi. Fetullah Gülen'e ait takke, tespih, cevşen, seccade, iç  çamaşırları gibi materyaller verilirdi. Kime mesaj verilecekse o kişi bunları  anlardı.
 Sanık bunları bilmeyebilir ancak götürdüğü kişiler bunun anlamını  biliyordur. Bunlar saf, FETÖ'ye bağımlı kişiler. FETÖ maddi yönden baktı bunlara.  Halen de destek olduğunu düşünüyorum. Sanığın etrafını ilmen etkileyecek bir  bilgisi yok. FETÖ'den duyduğu mistik hikayeleri anlatır."
 Sanık Malik Ejder Eriş ise hakkındaki suçlamaları reddederek "Kime  vaaz vermişim, söylesin. ABD'den kime ne getirmişim? ABD'ye gittim ama FETÖ adına  kuryelik yapmadım." dedi.
 Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek  duruşmayı erteledi.

Kaynak:Gazetevatan