Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 50 yaş üstü bireylerin neredeyse %50’sinde Helikobakter Pyloritespit edilmiştir. Her ne kadar Helikobakter Plyori vakalarının çok azı mide kanserine dönüşse de neden olduğu mide ülseri, gastrit, özofagus ve hazımsızlık gibi rahatsızlıkların korkunç bir şekilde arttığı görülmektedir. Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli bilim adamları, sülforafan maddesinin Helikobakter Pylori‘yi etkili bir şekilde öldürdüğünü buldular. Mide çeperini oluşturan hücrelere yerleşen Helikobakter Pylori, çok kısa süreli sülforafan‘a maruz kaldığından bile ölüyor.
İşte Helicobacter Pylori için brokoli kürü tarifi...

Nasıl yapılır

Yaklaşık, yarım litre kaynamakta olan suyun içine 200-250 gram brokoliyi atınız. Hafif ateşte en fazla 4- 5 dakika haşlayınız. Ilıdıktan sonra süzüp ayırınız. Üçte birini sabah, üçte birini öğlen ve son kalan üçte birini de akşam aç karına içiniz. Brokoli suyunu içtikten sonra yirmi dakika hiçbir şey yeyip içmeyiniz (su hariç). Eğer çalışan bir insan olarak öğle üzeri evinizde bulunamıyorsanız, yarısını sabah, diğer yarısını da akşam aç karına içebilirsiniz. Bu taktirde bir litre su yerine 500-600 ml su alabilirsiniz. Haşlanmış olan brokoliyi de yemeklerinizin arasında salata olarak tüketebilirsiniz.

Haşlanmış brokoli parçalarını tüketmek zorunda değilsiniz. Önemli olan haşlama suyunu tüketmektir. Her yedi günlük uygulamanın sonunda üç gün ara veriniz. Toplam uygulama zamanı yirmibir gün olacaktır (üç günlük aralar hariç). Uygulama tamamlandıktan sonra ileriki zamanlarda şikayetleriniz tekrar ortaya çıkmaya başlayınca bu defa onbeş günlük brokoli kürü uygulamanız gerekir.

Not: Sabah erken işe gitmek durumundaysanız, sabah ve akşam içeceğiniz haşlanmış brokoli suyunu akşam hazırlayınız. Geri kalan yarısını sabah içimi için buzdolabında koruma altına alabilirsiniz.