VAN’ın Çatak İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Sığırcık Mahallesi’ndeki ilkokulda öğretmenlik yapan İzmirli Sevcan Ekin, okulundan ve öğrencilerden ayrılmak istemiyor. Birçok öğretmen güvenlik nedeniyle Kaymakamlık tarafından ilçeye yakın mahallelere görevlendirilirken, Sevcan öğretmen bunu kabul etmeyerek, "Burdaki öğrencilerin de eğitime ihtiyacı var. Bu yüzden de burdan ayrılmayacağım" dedi.
Birçok öğretmenin gelmek istemediği Van'ın Çatak İlçesi'ne 3 yıl önce atanan Sevcan Ekin, çocukların eğitimi için Çatak'ın en uç mahallesinde büyük fedekarlıkla görev yapıyor. İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Sığırcık Mahallesi'nde sözleşmeli bir öğretmenle görev yapan fedakar öğretmen Ekin, öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmesi için soba yakıp sınıfın temizliğini de yapıyor.
İLÇEYE GÖREVLENDİRİLDİ GİTMEDİ
Tüm zor şartlara rağmen mahalledeki 2 sınıflı okulda eğitim vermeyi sürdüren öğretmen Sevcan Ekin, hem öğrencilerin hem de mahallelilerin sevgisini kazandı. Güvenlik nedeniyle aynı bölgede bulunan okullardaki öğretmenler ilçe merkezine yakın okullarda görevlendirilirken, Sevcan öğretmen bu görevlendirmeyi de kabul etmedi. Öğretmen Sevcan Ekin, "Buradaki öğrencilerin de eğitime ihtiyacı var. Bundan dolayı ben buradan ayrılmayacağım. Çok başarılı öğrenciler yetiştireceğime inanıyorum" dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN YARDIM İSTEDİ
Mahalledeki öğrencilerin maddi durumunun iyi olmadığını belirten Sevcan öğretmen, duyarlı kişilerden öğrencileri için yardım istedi. Sevcan öğretmen, "Kış mevsimi geldi. Burada havalar çok soğuk oluyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin mont, bot, eldiven bere gibi giyisiler ve kırtasiye malzemesine ihtiyacı var. Ayrıca okulumuz depremde büyük hasar gördü. Okulumuzun tadilatı içinde işadamlarıdan yardım istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI