PÜİS Samsun Şube Başkanı Güler, akaryakıt zamları sebebiyle araç sahiplerinin artık toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladıklarını, kimilerinin de bisikletle ev ve iş yerine gittiklerini açıkladı.

'DEPOLAR DOLDURULAMIYOR'

Akaryakıta son bir yıl içinde yüzde 300 oranında zam geldiğini belirten Zafer Güler, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Son günlerde akaryakıtın yükselmesi nedeniyle bayiler zor durumda kaldı. Ürün satmakta zorlanıyoruz. Bir yılda yüzde 300 artış oldu. Tüketiciye ürün satmakta zorlanıyoruz. Depolar doldurulamıyor, sadece günlük yakıt alınıyor. Haftada bir defa gelen araç zamlar sonrası artık haftada iki üç kez akaryakıt istasyonuna gitmek zorunda kalıyor. Satış azaldı, istasyonlara giden araç sayısıda azaldı. Aracı olan bir çok kişi de bisiklet alarak, ev ve iş yerine bu şekilde gitmeye başladı." dedi.

'İSTASYONLAR GÜNÜ KURTARIYOR'

PÜİS 2. Başkanı Çiğdem Egeli de maliyetlerin çok arttığını belirterek, şöyle konuştu:

"Müşterilere fulleyelim mi dediğimiz zaman fulleyin derlerdi. Şimdi 10-20 litre verin diyorlar. Bu 10-20 litre ile Atakum'a gidip gelebiliyorlar. Bugün istasyonlar zararlarını minimize etmeye çalışıyor. Günü kurtarmaya, ayakta kalmaya çalışıyor"

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.