Samsun Tabip Odası Başkanı Neslihan Funda Furtun, sağlık çalışanlarının döner sermaye payından yararlanamadığını belirterek, bugüne kadar verilen sözlerinde tutulmadığını öne sürdü. 

Samsun Tabip Odası Başkanı Neslihan Funda Furtun, sağlıkçılara bugüne kadar verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürdü. Yazılı açıklama yapan Furtun, sağlıkçıların döner sermaye payı ve birçok haktan yararlanamadığını belirterek, "İki gün önce tüm kamu hastanelerine gönderilen T.C.Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü kaynaklı,  son üç aylık dönem için döner sermaye dağıtımına ilişkin usül ve esaslar konusundaki talimat, yöneticilerin sağlık çalışanlarına olumsuz yaklaşımını ortaya koymaktadır "dedi. 

YANLIŞTAN DÖNÜN ÇAĞRISI 

Furtun,  bakanlığın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini belirterek, "Televizyon kanallarında çıkıp sadece alkışlamak ile yetinen, mangalda kül bırakmayan sözlerin icraata geçmedikçe ne denli boş ve anlamsız olduğu hepimizce malumdur. Bu talimata göre, sağlık çalışanları covid 19 ile mücadele ederken döner sermayeden hak ettikleri oranın hepsini alamayıp çalıştıkları birimlere göre yüzde 17 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda alabilecekler . Oysa bizzat başta kendi yaşamları olmak üzere tüm sevdiklerini beraberinde riske atan virüs yüküne maruz kalmakta ve gelire katkısı en üst görevlerde yer alan çalışanlardır. Buna karşılık, hastanede din çalışanlarına alabilecekleri döner sermayenin yüzde 100'nü alacak bir uygulama talimatı verilmiştir.  Sağlık Bakanlığını, bu yanlıştan derhal geri dönmeye davet ediyoruz "diye konuştu.