Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), () - İZMİR'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen 79'uncu Uluslararası Bergama Kermesi'nde, 'Aykırı Kumpanya' adlı müzikal gösteriyle sahneye çıkan Enver Aysever, günümüz siyasetçilerini tiye aldı. AK Parti temsilcilerinin yaptığı balkon konuşmalarına atıfta bulunan Aysever, yakında yeni bir siyasi parti kurulacağını ve Banu Alkan'ın genel başkan sıfatıyla balkon konuşması yapacağını söyledi.
79'uncu Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında dün Asklepion Antik Tiyatrosu'nda Enver Aysever'in Aykırı Kumpanya adlı gösterisi sunuldu. Enver Aysever, yakın zamanda yaşanan siyasi olayların konu alındığı gösteride siyasi aktörlere atıfta bulundu. AK Parti temsilcilerinin her seçimin ardından yaptığı balkon konuşmalarını espirili bir dille anlatan Aysever, "Şimdi size bır sır vereyim yakında yepyeni bir siyasi parti kurulacak. Genel Başkanı Banu Alkan olacak. Yahu ne şaşırıyorsunuz? Banu Alkan'ın seçim gecesi balkon konuşması yapması kötü mü olur?" dedi.
36 yıl boyunca tiyatro izlemeye gitmeyen Atilla İlhan'ın, tiyatroya başlangıç yıllarında kendisini kırmayarak oyunu izlemeye geldiğini anlatan Aysever, "Oyunun başlamasına 5 dakika kala Atilla İlhan gelip salonda yerini almıştı. Ben 36 yıl boyunca tiyatro oyunu izlemeye gitmeyen Atilla İlhan'ı tiyatro salonuna getirdiğim için büyük bir üne kavuştum" dedi.
YAŞAMINI KAYBEDENLERE ANMA
Gitarist Gökhan Büyükkara'nın Cem Karaca'nın 'Resimdeki Gözyaşları' şarkısını seslendirmesinin ardından Gezi Olayları ve Sivas Katliamı'nda can verenler için bir anma yapıldı. Gece sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, "Çok önemli günlerden geçiyoruz. Geçmişin, geleceğimizin oluşturulmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sevgili Aysever'e ödül değil, bir anı plaketi veriyorum" dedi.
Kahyaoğlu, Bergama'nın sembolü olan Nike heykelini Enver Aysever'e takdim etti.

FOTOĞRAFLI