Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - TÜRKİYE Halk Sağlığı Kurumu (THSK), 9- 13 Kasım 2015'te İzmir'in Çeşme İlçesi'nde uluslararası katılımlı 'Ulusal Biyosidal Kongresi' düzenleyecek.
Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek kongrenin başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Seçil Özkan, "Biyosidal ürünler, insanların bulunduğu ortamlarda, yaşam alanlarında veya çevrelerinde bulunan zararlılarla mücadele amacıyla kullanılan ve zararlıları yok edip uzaklaştırılmasını sağlayan kimyasal formülasyonlar veya maddelerdir" dedi.
'ÖNEMLİ BİR ADIM'
Konferans, oturum ve kursların gerçekleştireceği kongrede belediyelerin halk sağlığı alanında kullandıkları biyosidal ürünlerden hastanelerdeki dezenfektanlara kadar her konunun ele alınacağını belirten Özkan, şunları kaydetti:
"Kongreye, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Kimyasallar Ajansı ve İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü'nden katılım olacak. Türkiye'de biyosidal ürünler konusunda tek yetkili otorite olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu önderliğinde konunun tüm taraflarının bir araya gelerek bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı sağlayan ve geleneksel hale gelmesi planlanan kongreler sayesinde daha iyiyi bulma ve daha uygununu kullanma adına önemli adımlar atılabilecek. Kongrede belediyelerin halk sağlığı alanında kullandıkları biyosidal ürünler ve satın alma süreçleri ile biyosidal ürün uygulamalarında karşılaşılan sıkıntılardan hastanelerde kullanılan dezenfektanlara kadar her şey ele alınacak. Üniversiteler, hastaneler, belediyeler, yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcilerinin ilgi göstereceği kongre önemli bir adım olacak.

FOTOĞRAFLI