Pazar günü yapılacak ilçe kongresi öncesi partiyle yollarını ayıran köstem, "Delege pazarlıkları, delege ağalıkları, işten çıkarma tehditleri baskı ve şantajla bu partiyi büyütmeye çalışıyorlar. Alın, küçük olsun sizin olsun" dedi.

İzmir’de CHP’den Buca Belediyesi meclis üyeliği yapan özellikle engelliler konusundaki çalışmalarıyla tanınan Ortopedi uzmanı Doç. Dr. CHP’den istifa etti. İstifasını facebook hesabından duyuran Köstem, istifa kararında pazar günü yapılacak ilçe kongresi öncesi yaşananların etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir belediye başkanı çalışma ekibini iyi kurar. Serserileri yanına almaz. Beni tehdit edenlerden biri belediye başkanının yanında yer alıyor. Buca’daki delegelere baskı yapıyorlar. ’Çağdaş Kaya’ya oy vermezseniz sizi işe almam’ diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlara nasıl baskı yaparsınız? O zaman AKP’den ne farkınız kalıyor? Ben bunu kabul etmiyorum. Kimse bizi adam yerine koymuyor. Ben bu kenti nasıl iyi hale getiririm, çöpü nasıl toplarım, trafiği nasıl çözerim diye düşünmüyor. Bir sonraki delegeyi nasıl ayarlarım bir sonraki yerel seçimde nasıl yeniden aday çıkarımın hesabı yapılıyor. Delege pazarlıkları, delege ağalıkları, işten çıkarma tehditleri baskı ve şantajla bu partiyi büyütmeye çalışıyorlar. Alın, küçük olsun sizin olsun."