Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, hırsızlık yaptığı evden kaçarken bacağı kırılan İ.B.'nin bahçede düşürdüğü bilezik, zincir ve küpeler, 2 ay sonra kuruyan otların arasında bulundu.
Geçen 7 Temmuz günü emekli Firuzan ve Yılmaz Uran çiftinin Camikebir Mahallesi'ndeki evinin tuvalet penceresi camını kıran İ.B. hırsızlık yapmak için içeri girdi. Bu sırada gelen ev sahibi camın rüzgar nedeniyle kırıldığını düşünerek tamir etmeye çalışırken, üst kattan sesler duyunca durumu polise bildirdi. Evden ziynet eşyası ve para çalan İ.B. ise kaçmak için üst katın penceresinden atladı. Sağ bacağı kırılan İ.B., evden 100 metre kadar uzaklaştıktan sonra 112 Acil Servis'i arayıp yardım istedi.
Gelen sağlık ekibine motosikletle kaza yaptığını söyleyen İ.B., buradaki ilk müdahalenin ardından Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen İ.B.'nin emekli Uran çiftinin evinden hırsızlık yapan kişi olduğunu saptadı. unun üzerine İ.B.'nin üzerinde çaldığı 600 lira ele geçirilirken, çaldığı ziynet eşyasının bir bölümü da attığı çöp kutularında bulundu. Evren çalınan altınlardan 2 bilezik, bir zincir ve küpeler bulunamadı. Bulunan ziynet eşyası tutanakla aileye teslim edildi.
Hastanede 13 gün tedavi gören İ.B., sevk edildiği adliyede tutuklanırken, kaçarken bahçede düşürdüğü bilezik, zincir ve küpeleri, ev sahibi Yılmaz Uran olaydan 2 ay sonra bahçede gezerken kuruyan otlar arasında buldu.
Polise bilgi veren Yılmaz Uran, "Hırsızın bunları sakladığını düşünüyordum. Otlar kuruyunca bahçede düşürdüğü altınları bulduk" dedi.

FOTOĞRAFLI