TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzonlulara sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, TİSKİ'nin, Ortahisar ilçesinin üç ayrı mahallesinde eskiyen ve ana yolların bozulmasına neden olan isale ve terfi hatlarının yenilenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Eskiyen hatların yenilenmesinde asbest boruların yerine günümüz şartlarına uygun polietilen boruları kullanan TİSKİ'nin, Pelitli Mahallesi'nin Mimar Sinan Caddesi'nde bin 100, 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nin Köseoğlu Caddesi'nde ise 457 metrelik hatları polieliten borularla yenilediği ifade edilen açıklamada, Yalıncak Mahallesi DSİ kampüsü içerisinde 562 metre çelik boru hattının değiştirildiği, üç mahallede gerçekleştirilen çalışmaların maliyetinin 1 milyon lira olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

"Trabzon'un altyapı sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak olan Atık Su Projesi, İçme Suyu Projesi ve Yağmur Suyu Projesi'nin yapım ihalelerini 2016 yılında gerçekleştireceğiz. Bu üç dev projeyle Trabzon şehir merkezinin altyapısı 650 bin nüfusa rahatlıkla hizmet verebilecek hale gelecek. 475 milyon liraya mal olacak bu çalışmalarla Trabzon en iyi altyapıya sahip kentlerden biri olacak. Bir yandan 2016 yılında başlayıp 5 yıl içerisinde tamamlamayı planladığımız bu çalışmaları sürdürürken bir yandan da vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırmak amacıyla eskiyen isale ve terfi hatlarını yenilemeye devam ediyoruz. Yenileme işlemlerini hazırladığımız dev projelerle koordineli bir şekilde sürdürüyoruz."