Taner BAYAR/BOLU, () - BOLUSPOR yeni sezon öncesi teknik direktör Özcan Bizati, kaleci Soner Şahin ve Emrecan Afacanoğlu ile anlaşma imzaladı. İmza töreninde konuşan Bizati, yanındaki arkadaşını kendi menfaatleri için kullanan değil takımı için kendini feda eden futbolculardan kurulu bir takım kurmak istediklerini açıkladı.
Yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren PTT 1'inci Lig takımlarından Boluspor'da takımın başına getirilen teknik direktör Özcan Bizati, kaleci Soner Şahin ve Emrecan Afacanoğlu düzenlenen imza töreninde kendilerini kırmızı beyazlı takıma bağlayan sözleşmeye imza attılar. Boluspor Başkanı Savaş Abak, Futbol Şube Sorumlusu Cüneyt Koparan'ın da bulunduğu imza töreninde kırmızı beyazlı takımla 1 yıllık sözleşme imzalayan Özcan Bizati, köklü ve hedefleri olan bir kulübe geldiğini belirterek, "İlk amaçlarımızdan bir tanesi performansı maliyetinden daha yüksek oyunculardan oluşan bir takım kurmak. Ayrıca takım yapısını oluştururken de yanındaki arkadaşını kendi menfaatleri için kullanan değil takımı için kendini feda eden futbolculardan kurulu bir takım kurmak istiyoruz. Bireysel başarılar peşinde koşmadan, yönetim, futbolcu, teknik heyet, basın ve taraftar olarak el ele verip başarıyı beraber yakalamalıyız. Umarım Boluspor için hayırlısı olur" dedi.
Samsunspor'dan transfer edilen ve 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli kaleci Soner Şahin'de köklü bir takıma gelmenin sevincini yaşadığını söyleyerek, "2 sezondur oynadığım takımlarda play-off heyecanını yaşadım ama Süper Lig'e yükselemedik. İnşallah bu sene Boluspor kulübünde şampiyonluk yaşayarak Süper Lig'e çıkan ekipte olmayı istiyorum ve bunuda başaracağımıza eminim" diye konuştu.
Bucaspor'dan transfer edilen 1 yılı opsiyonlu olmak üzere kırmızı beyazlı kulüple 3 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu Emrecan Afacanoğlu ise Boluspor'a gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Hedefleri olan ve köklü bir kulübe geldiğim için gayet mutluyum. Boluspor bulunduğu ligde her zaman hedefleri olan bir kulüp. İyi bir ortam yakaladık ve çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Bu sene Boluspor taraftarına şampiyonluk sevincini yaşatmak istiyoruz."
Boluspor'un başarısı için ellerinden geleni yapmalarına rağmen kentte bulunan firmalardan yeterli destek göremediklerinden yakınan Başkan Abak ise "Şu an stadımızın güvenlik raporu açısından sıkıntıları var. Geçtiğimiz sezon hallettik, inşallah bu sezonda halledeceğiz. Ama şehrinde kulübe destek vermesi gerekiyor. Belediye Başkanımızın kulübümüze büyük bir desteği var fakat sadece başkanımızın desteği yeterli olmuyor. İlimizdeki siyasiler başta olmak üzere esnaflarımız ve iş adamlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Futbolcular, teknik heyetler, başkanlar gelip geçicidir. Kalıcı olan tek bir ortak değerimiz Boluspor'dur ve şehrimizin bu kulübe destek olması lazım. Bizler yönetim olarak elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraşıyoruz. Birkaç gün içinde eğer görüşmeler olumlu yönde ilerlerse taraftarımızı heyecanlandıracak iki tane yıldız transfer yapabiliriz. Kimse Savaş Abak ya da yönetimine değil, Boluspor'a destek olsun istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI