Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () SAĞLIK Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında "sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlararası işbirliği" protokolü imzalandı. Protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazanacak.
Haydarpaşa, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane yerleşkesinde bugün gerçekleştirilen protokol imza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, YÖK Başkan Vekili Safa Kapıcıoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl ile birlikte sağlık ve eğitim alanından birçok isim katıldı.
Protokole göre Sağlık Bilimleri Üniversitesinin öğretim üyeleri Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecek, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görevli profesör ve doçentler Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanabilecek.
12 eğitim ve araştırma hastanesinde uygulanan Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin ortak kullanımının (afiliasyon), protokoldeki 55 hastaneyle birlikte sayısı 67'ye ulaşacak.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Geçtiğimiz yıl bu günlerde ve 2015'in ilk aylarında iki konuda yoğun çaba sarf ettik. Biri Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, diğeri Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nı 2014 itibariyle yasalaştırdık. 2015'te de Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni yasalaştırdık" dedi. Bakan Müezzinoğlu, uygulamanın temel tıp eğitimine, sağlık eğitimi yeniliklerine katkı sağlayacağını söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, “Nerede olmamız gerektiğiyle ilgili 1903'lü yıllardaki misyon ve vizyonumuzu koruyabilseydik, 1920'li yıllarda ABD'nin kurduğu Kanser Enstitüsü'nü biz ancak bu yıl kurmuş olmazdık" şeklinde konuştu.
 

(FOTOĞRAF)