FETHİYE'de depo olarak kullanılan M.Ö. 4'üncü Yüzyıl'dan kalma tarihi kaya mezarları Fethiye Müze Müdürlüğü görevlileri tarafından boşaltıldı.
Fethiye'deki Amintas Kaya Mezarları, Antik Likya uygarlığının en eski şehirlerinden Telmessos Antik Kenti'nden günümüze ulaşan kalıntılar arasında yer alıyor. İlçenin güneybatısındaki tepelerde, kayaya oyulmuş mezarların en büyüğü konumundaki Amintas Kral Mezarı Fethiye'nin simgesi olarak kabul ediliyor. Aynı tepenin eteklerinde Amintas Kral Mezarı'yla birlikte çok sayıda tarihi mezar bulunuyor. 2 bin yıldan fazla geçmişe sahip bu mezarlar, tarihi ve arkeolojik SİT alanı içinde bulunuyor ve örenyeri olarak ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından geziliyor. Ancak örenyerini çevreleyen koruma duvarının dışında, yerleşim yerlerine yakın noktada kalan mezarlardan bazıları, Cumhuriyet Mahallesi'nde oturanlar tarafından depo olarak kullanılıyor.
1 TON ÇÖP ÇIKTI
Antik mezarların depo olarak kullanıldığının basına yansıması ardından Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçti. İncelemenin ardından mezarların bulunduğu bölgeye gelen Fethiye Müze Müdürlüğü yetkilileri temizlik çalışması başlattı. 1.5 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğindeki mezarların içine doldurulan karton kutular, araba lastikleri, tahta parçaları ve plastik şişeler dışarı çıkarıldı. Mahalle sakinlerinden sahiplenen olmayınca mezardan çıkan eşyalar sokak üzerindeki çöp tenekesinin yanına bırakıldı. Yaklaşık 1 ton çöp çıkan mezarlarda çevre düzenlemesi yapılacağı ve çevre sakinlerinin uyarılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI