Amasya'nın Merzifon ilçesinde katliam gibi bir kaza yaşandı. Baş Belası tiyatro oyununun oyuncularının içinde bulunduğu minibüs, aynı yöndeki kamyona arkadan çarptı ve kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitirenlerden biri de Özgür Karataş oldu. İşte, söz konusu olaya ve Karataş'ın hayat hikayesine ilişkin bilgiler...

SAMSUN'A DÖNÜYORLARDI

Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu'nda dün akşam "Baş Belası" adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a dönerken Amasya'nın Merzifon ilçesinde trafik kazası geçiren ekipte yaralanan oyunculardan Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz'ın tedavileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ediyor.

kaza-2111

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Çorum'dan dönen tiyatro ekibinin bulunduğu minibüs, TIR'a çarptı. Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

"MİNİBÜS SÜRATLİYDİ"

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün tıra çarpması sonucu 3 kişinin öldüğü kazaya ilişkin açıklama yaptı. Mustafa Masatlı, “Yapılan ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu tespit edildi” dedi.

AW763692_03

8 KİŞİ YARALI!

Sürücü ile minibüste yaralanan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek de ihbarla gelen ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelerde tedaviye alındı.

ozgur karatas ic 2111

ÖZGÜR KARATAŞ KİMDİR?

Özgür Karataş Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde de görev yapan organizatördür.

AW763692_01

NE OLMUŞTU?

Karadeniz turnesi kapsamında Çorum'da son oyunlarını sahneleyen tiyatro ekibinin içinde bulunduğu, Aykut Bektaş idaresindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Merzifon'un Çaybaşı köyü mevkisinde aynı yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı kamyonla çarpışmış, kazada minibüsteki Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetmiş, sürücü Bektaş ile minibüste bulunan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy yaralanmıştı.

Kazada yaralananlardan, sürücü Aykut Bektaş ile Melis İşiten ve Filiz Özbek tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi'nin tedavileri serviste, Sergen Deveci'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

CENAZELERİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morgundan alınan Karataş, Güleryüz ve Topçu'nun cenazeleri ailelerine teslim edildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Öte yandan tedavisinin ardından gözaltına alınan minibüs sürücüsü Bektaş, çıkarıldığı hakimlikçe "taksirle adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı, kamyon sürücüsü Hacı Ahmet Kılıç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.