Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde oturduğu sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran, bir hafta içerisinde 4. çocuğunu dünyaya getirecek. Eşi Aytaç Baran olmadan geçirdikleri ilk bayramı anlatan Gülşen Baran, "Çocuklarıma bu bayram bayramlıklarını babaları alamadı" dedi.
Aytaç Baran öldürüldükten sonra geçirdikleri Ramazan ayı ve bayramı İHA muhabirine anlatan Gülşen Baran, hayatlarında çok büyük bir eksiklik ve burukluk olduğunu söyledi. Özellikle çocuklarının babalarını sorduklarını ve bu bayram bayramlıklarını babalarının alamadığını dile getiren Gülşen Baran, çocuklarının karnelerini babalarına gösterememelerinin onları çok üzdüğünü kaydetti. Biri 9, biri 7 ve biri de 4 yaşında üç çocuğu olan Gülşen Baran, bir hafta içerisinde 4. çocuğunu dünyaya getirecek. Baran, eşinin doğacak çocuğa öğrencisi olan ve 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü’nün adını ya da Mısır’da şehit olan Esma El-Bilteci’nin adını koymak istediğini aktardı. Gülşen Baran, çocuğunu babasız büyütmenin çok zor olacağını ifade ederek yetkililerden eşini vuranların bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.
"ÇOCUKLARIM KARNELERİNİ BABALARINA GÖSTEREMEDİ"
Eşinin çevresinde herkes tarafından çok sevilen bir insan olduğunu belirten Gülşen Baran, "Yasin Börü’nün hocasıydı zaten. Yasin’i çok seviyordu. Şehit olmayı her zaman istiyordu ve sürekli dile getiriyordu. Şehitlerin yanına gitmeyi çok arzuluyordu. Ramazan ayından önce kaybettik eşimi. Onsuz ilk Ramazan’ımız ilk bayramımızdı. Bizim için çok zor çok buruk geçti. Çocuklarım karnelerini aldılar, babalarına gösteremediler. Onun burukluğunu da yaşadık. Bayramlarda da babaları sürekli ‘en güzel kıyafetleri çocuklarım giysin, sevinsinler’ derdi. Bu bayram bayramlıklarını babaları alamadı. Hem çocuklarım, hem benim hem de eşimin çevresi için çok eksik bir bayram oldu. Yine de pişman değiliz Allah yolunda şehit oldu. Gurur duyuyoruz onunla. Çocuklarım babalarını soruyor. Babamız nerede diyorlar. Biliyorlar, anlıyorlar babalarının yokluğunu. Bir hafta içerisinde yeniden anne olacağım. Çocuğumuz erkek olursa eşim adını Yasin, kız olursa da Mısır’da şehit olan Esma’dan dolayı Esma isimlerini koymak istiyordu. Bayramda yanımızda olmayışı bizi bu kadar etkilemişse eğer çocuğumu babasız büyütmenin zorluklarını tahmin bile edemiyorum. Çocuklarımı onun yolunda büyütmeye gayret edeceğim. Onun da tek isteği buydu zaten çocuklarımın İslam yolunda büyümesi. Öldürülen herkesin katillerinin bulunmasını istiyorum. Yetkililerden özellikle rica ediyorum eşimin katilleri bulunup cezalandırılsın" dedi.