Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) tarafından 9’uncusu düzenlenen törenle; kente katkı sunanlar ödüllendirildi.
Grand Otel’de düzenlenen Ödül Töreni’ne; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işadamı ve davetliler katıldı. Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin ekonomisindeki gelişmelerin dünya piyasalarına olumsuz etkilediğini belirterek, "Çin’de büyüme yüzde 7’lere düştü, şimdi dünya piyasaları tamamen bu düşüşe endekslendi. Amerikan merkez bankası bile Çin’deki iyileşme sonrası faiz artırımına gidecek" dedi. Şimşek, 2015 yılı sonrasına ilişkin bütün beklentilerin şu anda büyük oranda Çin’e odaklandığını belirterek şöyle konuştu:
"Herkes ABD Merkez Bankası’nın ne yapacağını konuşuyor. Ama ABD Merkez Bankası'nın ne yapacağı önemli ölçüde Çin’in yumuşak inişi başarıp- başaramayacağıyla ilişkilidir. Şimdi diyeceksiniz ki; 'Ne var Çin her sene bu kadar hızlı büyüyor, şimdi büyüme 7’ye 6 civarına düştü de sorun ne? Muhtemelen durum göründüğü kadar iyi değil ama şu anda algılandığı kadar da kötü değil. Çinliler'in daha elinde bir sürü enstrüman var. Yani Çin çok daha sert bir inişe mahal vermeyecek şekilde yönetecek eminim epey enstrümanlar var. Onun için pek de kötümser olmaya gerek yok artçı şokların önemli bir boyutunun yaşadık gibi geliyor bana gelişmekte olan ülkelere ilişkin. Zaten yakın döneme kadar düşüş devam ediyor, son bir iki haftada bir iyileşme var, oldukça kötümser. Yani gelişmekte olan ülkelerin para birimleri rağbet görmüyor. Dolayısıyla bence şokun önemli bir kısmı yaşandı diye düşünmek lazım."
Konuşma sonrasında GAGİAD yönetimi tarafından kente hizmetlerinden dolayı 15 dalda belirlenen kişi ve kurumlara ödül verildi.

FOTOĞRAFLI