Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Muğla’nın Ortaca ilçesinde vatandaşlarla buluştu.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde tüm Türkiye’yi dolaşarak, Çanakkale ruhunu anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’nin son durağı Ortaca oldu.
Bahçelievler çok amaçlı salonunda, halkın ziyaretine açılan gezici müzede savaş malzemesi, kıyafetler ve diğer askeri eşyalar yer alıyor.
Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü, emekli TRT Belgesel Daire Başkanı Cengiz Yürükaslan, 81 ili gezerek Çanakkale’ye gidemeyenlere o ruhu anlatmak, yazılan kahramanlık destanını yansıtmak istediklerini ifade etti.
Yürükaslan; ‘’100. yıl etkinlikleri müzemiz tüm Türkiye’yi dolaşıyor. Amacımız Çanakkale’ye gidemeyen oraları göremeyen öğrencilere Çanakkale’yi anlatmak, Fethiye’nin ardından Ortaca’ya geldik. 1 hafta boyunca müzemiz açık, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz tüm öğrencileri müzeye gönderecek, öğrencilerimizin özellikle katılım göstermesi bizim için çok önemli, tabi Çanakkale’ye herkes gidemiyor. Gitme imkanı olmuyor. Müzemizde 1000 parça malzememiz var. Görsel sunumlarımız var. Çanakkale’yi layıkıyla anlatan çok önemli bir kültür hizmeti, Ortaca’lı vatandaşlarımızı bekliyoruz. Özellikle öğrencilerden sonra aileleri bekliyoruz’’ diye konuştu.
Müze, bir hafta süresince ücretsiz olarak Ortaca’da halkın ziyaretine açık tutulacak.