Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) teklifini 9 bin lira olarak açıklarken Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise bu rakama sıcak bakmadı. Nihai karar son toplantıda verilecek.Asgari ücret zammında sona doğru geliniyor. Milyonlar çıkacak kararı heyecanla beklerken, taraflar üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ilk açıklama işçi tarafı Türk-İş'ten geldi.

TÜRK-İŞ'TEN  9 BİN TL TEKLİF

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için kırmızı çizgilerinin açlık sınırı da olan 7 bin 785 TL olduğunu söylemişti. Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." ifadelerini kullandı.

TARAFLAR ARASINDA ANLAŞMA SAĞLAYAMADI

İşçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlıklarını yürüttüğü toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının belirlenmesi için iki buçuk saatlik görüşme sonrası uzlaşı sağlanamadı.

GÖZLER SON TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ

Türk-İş pazarlıkta 9 bin TL'yi önerirken, işveren temsilcisi TİSK'in bu rakama sıcak bakmadığı öğrenildi. Uzlaşma sağlanamadığı için nihai karar için son toplantı beklenecek. Taraflar anlaşamasa da son toplantı sonrası kesin karar açıklanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.