Pençe Kilit Harekatı’nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Çavuş Mümin Çarkçı dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin kardeşlerinin gözyaşları cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Dün gelen acı haberin ardından Çarkçı’nın cenazesi askeri uçakla Çarşamba Havalimanına getirildi. Ardından 19 Mayıs ilçesi Düzköy Mahallesi’ndeki baba evine getirilen Çarkçı’nın naaşı, helallik alınmasının ardından mahalledeki camiye getirildi. Burada şehidin 9 kardeşi de gözyaşları içinde Çarkçı’nın tabutuna sarılarak gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. 

Çarkçı’nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Cenazeye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu'nun yanısıra, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Mileltvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili BedriYaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.