AYDIN Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Başkanı Özlem Çerçioğlu, narenciye ve patates üreticisinin ardından bu kez de ürünü ağaçta kalan nar üreticisini sevindirecek bir karar aldı. Üreticilerden satın alınan 60 ton nar, Aydınlılar'a ücretsiz olarak dağıtılacak.
Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç'in destek çağrısına cevap veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karacasu'nun Geyre Mahallesi'nde nar üreticileriyle bir araya geldi. Ağaçta kalan 60 ton nar, kilosu 70 kuruştan vatandaşlara dağıtılmak üzere satın alındı.
Nardan üreticinin kazanamadığını belirten Çerçioğlu, "Tarımdaki plansızlığın sonucu bunlar. 10 yıl önce herkes Hicaz narı dikti. Ama bugün para etmiyor, toplanmıyor. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız ve her zaman yanında olacağız. Aldığımız narları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ağaçta para etmiyor ama markette pahalı. Biz de Aydın'da beşer kilo olarak dağıtımına başlayacağız. Bölgemizin narı çok güzel ama, üretici adına, dalında kalması üzücü. Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmaması adına hem üreticimizin hem de vatandaşımızın faydasını bir araya getiriyoruz" dedi.
TOPUKLU EFE AĞAÇLARI KURTARDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'na teşekkür eden Oda Başkanı Sevinç, "Başkanımızdan patates ve narenciyede olduğu gibi bu sene de fiyatı düşük olan narı alarak piyasayı regüle etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız bu talebimize olumlu yanıt vererek üreticinin her zaman yanında olduğunu gösterdi. Başkanımız sayesinde ürünlerimiz ağaçta kalmaktan kurtuldu. Üreticimiz ağaçları sökmeyi düşünüyordu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir bizden narın kilosunu 70 kuruştan almaya başlayınca piyasa da yükseldi. Üreticimizin yüzü gülmeye başladı" diye konuştu.
Satın alınan narın kentin çeşitli bölgelerinde beşer kiloluk paketler halinde 12 bin kişiye dağıtılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI