Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, basın açıklamasına katıldığı için açığa alındığı iddia edilen ve bu sebeple eylemlerini sürdüren İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, 1 Nisan 2015 tarihinde, Emniyet Müdürlüğü tarafından DHKP/C terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar sırasında gözaltına alınan 5 şahsa destek vermek amacıyla aynı gün saat 14.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan 6 kişilik grubun yasal olmayan bir şekilde eylem yaptıkları, pankart açtıkları ve slogan attıkları belirtildi. İkazlara rağmen dağılmamaları ve oturma eylemi yapmaları üzerine şahısların gözaltına alındığı, grubun içerisinde Beylikova Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hatice Yüksel’in de bulunduğu ve bir gece nezarette kaldıktan sonra adliyeye sevk edildiğinin öğrenildiği belirtilen açıklamada, "Bunun akabinde öğretmen ile ilgili olarak disiplin soruşturması başlatılmıştır. Soruşturmanın başlatıldığı 20 Mayıs 2015 tarihinden itibaren de görevden uzaklaştırılmıştır. Bahse konu olay iddia edildiği gibi sadece bir basın açıklaması değil; gözaltılar, protesto, vurulan eylemcilere destek, emniyet güçlerine mukavemet ve oturma eylemlerini de içeren bir dizi siyasi içerikli bir eylemdir. Bu konuda adli yargılama süreci de devam etmektedir” denildi.
"ATILAN SLOGANLAR HİÇBİR ŞEKİLDE EĞİTİM-ÖĞRETİMLE İLİŞKİLİ DEĞİLDİR"
Yapılan açıklamanın devamında, Hatice Yüksel’in herhangi bir eğitim sendikası tarafından eylem kararı alınmadan bireysel olarak basın açıklamasına katıldığı ve kullandığı sloganların Çağlayan Adalet Sarayı’nda meydana gelen terör saldırısını gerçekleştirenleri haklı gösterir mahiyette olduğu belirtildi. Bildiri şöyle devam etti:
“Nitekim Hatice Yüksel hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı “suçu ve suçluyu övme” suçlaması ile adli süreci başlatmıştır. Hatice Yüksel’in basın açıklaması sırasında taşıdığı pankartta, Yargıtay tarafından yasadışı DHKP-C örgütünün alt kuruluşu olarak kabul edilen “Halk Cephesi” yazmaktadır. Hatice Yüksel’in katıldığı basın açıklaması ve bu sırada atılan sloganlar hiçbir şekilde eğitim-öğretimle ilişkili değildir ve siyasi içerik taşımaktadır. Devlet memurlarının da bu tür eylemlere katılamayacakları ve destek olamayacakları kanunla belirlenmiştir. Hatice Yüksel basın açıklaması yoluyla imza kampanyası başlatarak, kendisi hakkında düzenlenen görevden uzaklaştırma tedbirini basın yayın organlarında haber konusu yaparak, kendisi hakkında basın açıklamasına katıldı diye herhangi bir soruşturma işlemi başlatılmamasına rağmen, basın açıklamasına katıldığından dolayı görevden uzaklaştırıldığını çeşitli platformlarda gündeme getirmesi, “direniş çadırı” adıyla çadır kurması, valilik makamını hedef tutan söylemleri gündeme getirmesi gibi hususlar, devlet memurunun toplumun her kesimine vermesi gereken itibar ve güven duygusunu zedelemektedir. Öğretmen Hatice Yüksel’in bu tür eylem ve ifadelerinin, basına verdiği beyanları, siyasi birtakım kişi ve gruplarla birlikte yaptığı açıklamaları, devlet kurumlarına, valiliğimize ve müdürlüğümüze yönelik ithamları ve ifadeleri kesinlikle kabul edilemez. Bir öğretmenin asla göstermemesi gereken bu tür davranışlar camiamızı da itibar kaybına uğratmakta ve camiamız tarafından asla kabul görmemektedir.”