Malatya Büyükşehir Belediyesi Hekimhan ilçesinde sürdürdüğü yol çalışmalarına devam ediyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 10 kilometre uzunluğundaki Hacıkelular-Kurşunlu grup yolunun standartlara uygun hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, uzun zamandır sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte çalışmaların yapıldığı yolda incelemeler yaparak, açıklamalarda bulundu.
ÇAKIR: “GRUP YOLUMUZ STANDARTLARA UYGUN HALE GELECEK”
Grup yolunun çok eski bir yol olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yolun 100 yıllık bir geçmişinin olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 10 kilometre uzunluğundaki yolda alt yapı çalışmalarını tamamladığını ifade eden Başkan Çakır, “Ekiplerimiz yolda ilk olarak alt yapı çalışmaları yaptılar. Viraj düzeltmeleri, şarampoller ve kısmi kaplama çalışmaları yapıldı. Birinci kat sathi asfalt kaplama çalışması öncesi serme ve sıkıştırma işleri yapılıyor. Yolumuza 12 bin metreküp alt temel malzemesi serildi. Asfaltın serilmesiyle birlikte grup yolumuz standartlara uygun hale gelecektir” dedi.
Hacıkelular-Kurşunlu Mahallesi sakinleri de söz konusu grup yolunun Hekimhan’ın en eski yollarından biri olduğunu belirterek, “Tarihi çok eskiye dayanan yolumuz kış aylarındaki yoğun yağışlardan sonra kötü bir hale gelmişti. Büyükşehir Belediyemiz uzun süredir burada çalışıyordu. Yapılan çalışmalarla yolumuz güzel bir hale getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.