CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da parti teşkilatını tekrar dizayn ettiği iddiasını yalanladı. Parti binasında açıklama yapan Özel, "Bu iddiaların yüzde 10'u doğruysa tüm görevlerimden istifa etmeye hazırım. Hepsi yalan, yanlıştır. Ama bu kişileri disipline sevk etmeyeceğiz. Yeniden kucaklayacağız" dedi.
CHP Manisa İl Başkanlığı ile Yunusemre ve Turgutlu ilçe teşkilatlarında yaşanan yönetim değişiklikleri partide huzursuzluğa neden oldu. İl Yönetim Kurulu listesine alınmayan partililer, dün (pazar) il başkanlığı önünde toplanıp, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'i suçladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanlığı bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, Yunusemre yeni İlçe Başkanı Devrim Bali, Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve çok sayıda partili de toplantıya katıldı.
İlk olarak konuşan ve yapılan kan değişikliğinin temelinde yenilenme olduğunu söyleyen İl Başkanı Ada, "Biz partimizi Manisa'da iktidar yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ne Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ne de diğer milletvekillerimizin örgüte bir müdahalesi söz konusu değildir. Tüm amacımız 4'üncü ve 5'inci sıra adaylarımızı Ankara'ya göndermektir" dedi.
"TAMAMI HAKSIZLIK, TAMAMI YANLIŞTIR"
Ardından söz alan CHP'li Özel, yapılan açıklamaların ve kendisine yönelik eleştirilerin partiyi yıprattığını söyledi. Özel, "Bütün partililerimizin her türlü demokratik tepkisine saygılıyız. Ancak bu tartışmalar beni değil partimizi yıpratır. Sadece 26 gün kala, yapılan bu açıklama gerçekten ayıptır, bizlere haksızlıktır. Hakkımdaki iddiaların yüzde 10'u doğruysa; örgütü yeniden dizayn etme, kendisine göre yeni bir örgüt oluşturma iddialarının yüzde 10'u doğruysa; ben CHP'nin ve devletin bana sağladığını tüm olanaklardan vazgeçmeye hazırım. Ama tamamı haksızlık, tamamı yanlıştır. Gelinen noktada benimle ilgili ifadeler kullananlar hakkında bir cevap verecek olsam sadece siyasal hayatları değil mahallede kimsenin yüzüne bakacak halleri kalmaz. Ama ben bu cevap hakkımız kullanmıyorum" diye konuştu.
"GENÇLİK AŞISI YAPTIK"
Yeni yönetimlerin yaş ortalamasının 35-40 olduğunu ve örgüte gençlik aşısı yapıldığını söyleyen Özel, "Bu partiye emek veren, yöneticilerin 14 tanesi istifa ettirildi' ifadesiyle bir zorlama yapıldı iddiaları; haksızlık. Bu onlara yapılmış bir haksızlıktır. Yunusemre İlçe Başkanı sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakmış ve yeni bir ilçe yönetim dört kişiyle çalışır hale gelmiştir. Yerine gelen kişilerin tamamı CHP'de üye olan ancak geçmişte bir görev almamış bir yıpranması olmayan, partimizi bu süreçte taşımaya müsait gençlerdir. Göreve gelen yönetimin yaş ortalaması 35'tir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetimle harekete geçtik. Yorgunluk, zaman ayıramama sıkıntılarından dolayı yönetime bir gençlik aşısı yapıldı. Kimse buradaki ve Ankara'daki iradeyi küçümseyip zor durumda bırakamaz. Sayın Genel Başkanın seçim bildirgesini gençlere adaması, genç kadrolarla yürüyeceğiz demesi hatırlarda tutulmalıdır. Bu partinin genel başkanının ve en üst kurumunun iradesine saygılı olmalıdır" dedi.
"KİMSEYE KIRGINLIK, KÜSLÜK YOK"
Parti içi demokrasiyi hiçe saydığı iddialarını sert bir dille yalanlayan, kendisinin önseçime katılıp, rekor bir oy aldığını kaydeden Özel, "Seçildiğiniz il seçiminde tüzük çarşaf listeye müsaitken, o gün blok liste ile seçim talep edenlerin, önseçimde Türkiye rekoru kırmış birisine parti içi demokrasiyi hatırlatmalarını anlamsız buluyorum. CHP'de hangi göreve gelirsem geleyim sonuna kadar parti içi demokrasi, sonuna kadar seçim yapılacağını herkes bilsin. Kemal Kılıçdaroğlu göreve geldiğinde aşağıda açıklama yapan bazıları, bugün CHP'nin Manisa'daki 17 ilçesinde her bir mahallesinde sandık kurulacağını unutmasınlar. Dün söylenen sözlerden dolayı, bana yapılan tüm hakaretlere karşı kişisel olarak onlara yaptıklarından dolayı kırgınlıklarımı içime gömüyorum. Hepsine kucak açıyorum. Partinin kapıları sonuna kadar açıktır. Kimseye kırgınlık, küslük yok. Yaptıklarının disiplin suçu olduğu kesindir. Ama benim şahsıma söylenenler ve yapılan açıklamalarla ilgili kimseyi disipline sevk etmeyeceğiz. Bundan sonra partililerse omuz omuza çalışmaya davet ediyoruz" dedi.
Türkiye genelinde oylarının artığını sözlerine ekleyen Özel, yüzde 30 psikolojik barajı aşacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından partililer Özgür Özel'e destek verip, parti binası önünde fotoğraf verdi.
FOTOĞRAFLI